Blog » Damme 1H – Waregem 1H : 4-4

Damme 1H – Waregem 1H : 4-4 Door Geert om 20:08 24/01/2010

Zondagmorgen 24 januari 2010 mochten we aantreden voor onze 3 de wedstrijd. Na een gedwongen forfait tegen Lebad uit, was iedereen vast besloten om de 2 punten thuis te houden deze keer. We mochten het opnemen tegen het niet te onderschatten Waregem. Waregem, momenteel goed voor de 2de plaats in onze reeks. We konden aantreden met een ongeveer volledig team, echter niet iedereen was al 100% fit of hersteld van enig blessureleed. We speelden met Nick, Chris, Kevin, Dieter en ikzelf.

Zoals altijd begonnen we met de dubbels, ik en Dieter speelden na enige tijd terug samen tegen Didier Marysse en Broes Naeye. Chris en Nick speelden tegen Patrick Careelmont en Mattias Buyssens. Dieter en ik voelden elkaar nog steeds goed aan, echter was het tempo in de eerste set te traag. Toch wonnen we de set met 21-15. In de tweede set maakten we beiden teveel persoonlijke fouten en speelden we tactisch zeer zwak. We verloren de set nipt met 19-21. In de derde set moest het beter en zo geschiedde. We speelden met wat meer overtuiging en kwamen een 20-10 voor. Toch konden we nog niet direct afsluiten en werd het alsnog 21-16. Ondertussen hadden Nick en Chris hun wedstrijd jammer genoeg verloren met 17-21 en 16-21. Aangezien ik zelf speelde kan ik hier weinig over zeggen.

Tussenstand 1-1. Niet slecht, al was een 2-0 mooier geweest.

Daarna gingen de 3de en 4de dubbel van start. Dieter en Chris speelden tegen Didier Marysse en Mattias Buyssens. Kevin en ik namen het op tegen Patrick Careelmont en Broes Naeye. Kevin en ik gingen goed aanvallend van start, maar ook op onze verdediging viel weinig aan te merken. We speelden vlot samen en speelden naar mijn gevoel een iets hoger tempo dan in mijn eerste dubbel. De eerste set wonnen we vrij vlot met 21-15. In de tweede set gingen we goed door. We maakten weinig fouten en wonnen dan ook verdiend met 21-12. Dieter en Chris moesten ondertussen nipt hun wedstrijd laten gaan in 3 sets. De eerste werd nog vlot gewonnen met 21-12, de tweede werd even vlot verloren met 12-21. De derde werd jammer genoeg ook verloren met 17-21.

Tussenstand 2-2. Een tussenstand waar ik eigenlijk gehoopt had op een 3-1, wat ons iets meer zekerheid zou geven in de enkels.

Ik mocht terug aantreden als eerste enkel en nam het op tegen Patrick Careelmont. Twee seizoenen geleden won ik nog van Patrick in 2 sets (23-21 21-14) dus wist ik dat het zeker een haalbare kaart moest zijn. In de eerste set nam ik een goede start, kwam een 4 tal punten op voorsprong en kon enkele lange rally’s winnend afsluiten. Ik won de set met 21-16. In de tweede set startte ik iets te zwak. Kwam op een achterstand van een 3-4 punten maar kon niet dichterbij komen. Ik speelde tacktisch niet sterk en onderging het spel. Ik verloor met 17-21. In de derde set probeerde ik iets sneller te starten en wat slimmer te spelen. Dit bracht direct resultaat op. Ik kwam op 10-1 voorsprong en speelde vervolgens de set rustig uit. Ik won verdiend met 21-10.
Ondertussen was ook Nick bezig aan zijn enkel tegen Broes Naeye. De eerste set ging met zware cijfers naar Broes, 10-21. In de tweede set was het Nick die zegevierde met 21-16. De derde set werd spannend, echter verloor Nick de wedstrijd met 17-21.

Tussenstand 3-3
. Een stand waar het eigenlijk al 4-2 of zelfs 5-1 moest staan. De beslissing ging dus vallen in de laatste enkels.

In de 2de en 4de enkel speelden Dieter tegen Didier Marysse en Kevin tegen Mattias Buyssens. Dieter ging goed van start en wist Didier op alle vlakken te domineren. Hij won de eerste set overtuigend met 21-13. De tweede set ging een stuk lastiger. Het werd beslist in verlengingen waarbij Dieter aan het langste eind trok met 23-21. Kevin mocht het tot slot opnemen tegen een B2 geklasseerde, terwijl Kevin zelf op een haar na B2 is. Een goede maatstaf dus. In de eerste set speelde Kevin heel goed mee, enkele mooie rally’s wist hij winnende af te sluiten. Toch verloor hij de eerste set nipt met 18-21. De tweede set gaf Kevin alles van zichzelf en kon nipt de set winnen met 23-21. In de laatste set ging Kevin veel belovend van start, hij draaide op 11-10 voorsprong. Echter was daarna de kaars uit en moest hij de set laten gaan met 13-21.

Eindstand 4-4. Een resultaat waar we eigenlijk een punt verliezen vind ik.

Persoonlijke conclusie: Na een goede opwarming had ik een goed gevoel. Dieter en ik speelde na lange tijd terug samen, toch voelden we elkaar nog goed aan vond ik. Het tempo was wel veel te laag, naar ons kunnen. Dit is zeker een werkpunt en zal ook zeker beteren. In mijn tweede dubbel met Kevin merkte ik een zeer alerte Kevin op. Hij speelde een stuk sneller of de vorige wedstrijd en nam meer initiatief. Dit resulteerde in een goed samenspel en een leuke wedstrijd. Een grote progressie ten opzicht van onze eerste wedstrijd vond ik. Ik ben er dan ook overtuigd als we dit kunnen vasthouden dat we weinig te verliezen hebben dit seizoen. In mijn enkel speelde ik naar mijn kunnen wat zwak. Heb al een tijdje last van een verkoudheid en probeer dan ook wat tacktisch te spelen. Toch ben ik tevreden dat ik mijn wedstrijd gewonnen heb als 1ste enkel, het vroeg wat inspanning, maar het was zeker goed voor het wedstrijdritme.

Onze volgende wedstrijd is maandag 1 februari thuis tegen DZ99. Kom dus zeker supporteren!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties (1)