Blog » Damme 1H – Valkaart 1H : 4-4

Damme 1H – Valkaart 1H : 4-4 Door Geert om 19:51 12/01/2010

Op zondagmorgen 10 januari 2010 stond de eerste wedstrijd op het programma van de herencompetitie. We mocht het opnemen tegen de Valkaart. Onze ploeg bestond uit Chris, Kevin, Dieter en mezelf. Meteen het debuut voor Kevin, hopelijk kon hij de zenuwen in bedwang houden.

Aangezien we allen voorstander zijn om met vaste koppels te spelen, ging Kevin en ik van start tegen Stijn Meireman en Bart Coppens. Dieter en Chris speelden tegen Wouter Naert en Bjorn Vannieuwenhuyse. Kevin en ik gingen zeer goed van start, we speelden een zeer aanvallend spel en maakten weinig fouten. Zo konden we zeer vlot de eerste set winnen met 21-9. In de tweede set kwamen we iets meer onder druk te staan en bleef de score gelijk. Toch konden we in de 2de helft van de set iets aanvallender spelen en zo ook de set winnen met 21-16. Een eerste test voor Kevin werd dus met glans doorstaan. Dieter en Chris konden hun eerste wedstrijd jammer genoeg niet winnen, zij verloren met 12-21 en 15-21.

Tussenstand 1-1.

De volgende dubbels waren Kevin en ik tegen Bart Coppens en Bjorn Vannieuwenhuyse. Dieter en Chris speelden tegen Wouter Naert en Stijn Meireman.
Kevin en ik merkten al snel dat het tempo in deze wedstrijd een stuk hoger lag. Toch gingen we goed mee in de rally’s, maar moesten we toch de eerste set nipt laten gaan met 19-21. De tweede set werd het even spannend. Zolang we konden aanvallen liep alles prima. We wonnen de tweede set met 22-20. In de derde set begonnen we iets minder en kwamen op een kleine achterstand. Deze achterstand konden we niet meer goedmaken en verloren de set met 15-21. Dieter en Chris hadden ondertussen wel knap gewonnen van Wouter en Stijn met 21-19 16-21 21-15.

Tussenstand 2-2. Een mooie en terechte tussenstand denk ik.

Daarna begonnen we met de enkels. Chris nam het op tegen Stijn, Dieter tegen Bjorn. Chris speelde een degelijke partij na lange inactiviteit. De eerste set moest hij nipt laten gaan met 20-22. De tweede nam hij dan weer voor zijn rekening met 21-16 en ook de derde set wist Chris binnen te halen met 21-17. Dieter ondervond in zijn partij een sterke Bjorn aan de overkant. Toch maakte Dieter enkele mooie punten, maar kon de eerste set niet winnen afsluiten, hij verloor deze met 17-21. Ook in de tweede set was het moeilijk voor Dieter om het harde spel van Bjorn te ontwijken. Iet wat overpowerd moest Dieter ook de tweede set laten gaan met 17-21.

Tussenstand 3-3. Alles was dus nog mogelijk.

Al laatste speelden Kevin en ik. Kevin nam het op tegen Bart, ik mocht opnieuw aantreden tegen Wouter. Ik keek met plezier uit naar mijn partij, al wist ik heel goed dat ik op dit moment waarschijnlijk net niet scherp genoeg sta om echt te verrassen, toch ging ik voluit. In de eerste set wist ik ook mooi bij te blijven en nam zelfs een 16-11 voorsprong. Ik maakte toen enkele domme fouten oprij en moest de set laten gaan met 18-21. Hier had ik natuurlijk deze set moeten winnen, een zware domper dus. In de tweede set ging Wouter iets tacktischer spelen en kwam ik te vaak in problemen. Ik onderging teveel zijn spel en kwam er niet meer bovenop. Ik verloor de set zwaar met 10-21. Ondertussen had Kevin wel zijn enkel gewonnen met 21-11 en 21-14.

Eindstand 4-4. Meteen een eerste punt binnen.

Persoonlijke conclusie: De dubbels met Kevin was vooral afwachten hoe we zouden spelen als het er echt toe doet. Er is natuurlijk een groot verschil tussen een trainingspartij en een competitiewedstrijd. Ikzelf vond mezelf uitermate zwak spelen in beide partijen. Een gebrek aan snelheid was hiervan de oorzaak denk ik. Toch ben ik tevreden dat we de eerste dubbel vlot gewonnen hebben, met een duidelijk overwicht. In de tweede dubbel werd veel op Kevin gespeeld en was dit wat aanpassen voor ons beiden. Toch heb ik er vertrouwen in dat we in de terugronde dergelijke partijen winnend afsluiten. In mijn enkel tegen Wouter wist ik dat het moeilijk zou worden op dit moment, ik heb de laatste tijd te weinig wedstrijden in de benen en het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een degelijke enkelpartij gespeeld had. Ook hier denk ik dat het niveau snel terug wat beter zal zijn.

Het was een mooi debuut voor Kevin en meteen ook een geslaagde comeback voor Chris, die ondanks zijn winst hier toch binnenkort terug het B2 klassement zal hanteren.

Onze volgende wedstrijd is op 24 januari, thuis tegen Waregem. Een wedstrijd waar we hopelijk de twee punten kunnen thuis houden.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties (1)