Blog » Damme 1H – Tielt 1H : 4-4

Damme 1H – Tielt 1H : 4-4 Door Geert om 20:40 16/01/2011

Op zondag 16 januari 2011 stond de eerste wedstrijd van de herencompetitie op het programma. We mochten het meteen opnemen tegen de nieuwkomer in onze reeks : Tielt. Het was dus ook moeilijk inschatten tot wat we in staat waren. Onze ploeg bestond uit Dieter, Alain, Patrick Desoete en ikzelf. De dubbels speelden we met vaste koppels, Dieter en ik, Alain en Patrick.

Dieter en ik mochten het in onze eerste dubbel opnemen tegen Koen Verhelst en Kristof Coysman. Alain en Patrick speelden tegen Sam Vandenberghe en Sam Careelmont. Dieter en ik gingen geconcentreerd van start met enkele snelle acties. Dit bracht ons in geen tijd een 11-3 voorsprong op zonder echt veel te doen. Daarna kregen we meer rally’s en werd het nog bijna spannend, toch wonnen we de set met 21-14. In de tweede set werden meer rally’s gespeeld en konden we niet meteen afstand nemen, dit bracht ons in de verlengingen van de set waar we met 20-22 verloren. In de derde set moest het dan wel beter en dat was het ook, we speelden terug iets sneller en wonnen de set met 21-16. Alain en Patrick hadden heel wat moeite met hun tegenstanders. Zij verloren de partij in drie sets met 21-18, 11-21 en 19-21.

Tussenstand 1-1.

De volgende dubbels waren als volgt, Dieter en ik namen het op tegen Koen en Sam Careelmont, terwijl Alain en Patrick speelden tegen Kristof en Sam Vandenberghe. Dieter en ik begonnen wat slap aan de partij, we hadden net iets te veel vertrouwen en kwamen zo toch op een 3-7 achterstand. Terug geconcentreerd verder gespeeld, wonnen we de set vrij eenvoudig met 21-10. In de tweede set gingen we meteen goed door en kwamen we nooit in de problemen, we wonnen met 21-17. Alain en Patrick verloren in hun dubbel de eerste set met 11-21. De tweede wisten ze te winnen met 21-15. In de derde set kwamen ze op een achterstand die ze niet meer konden goedmaken. De partij werd verloren met 11-21.

Tussenstand 2-2. Op naar de enkels om de 2 punten thuis te houden.

Ik stond als eerste tegenover Koen, terwijl Dieter het opnam tegen Kristof. In mijn eerste set speelde ik rustig en maakte vrij snel een kleine voorsprong. Ik hield hetzelfde tempo aan en won vrij soepel de eerste set met 21-18. Bij het wisselen van de set was er enige discussie over de shuttles, ik liet mijn tegenstander doen en speelde vervolgens een versnelling hoger. In geen tijd stond ik 11-2 voor. Ik hield het tempo hoog tot ik 20-5 voor stond. Daarna wachtte ik op een fout van mijn tegenstander en won de partij met 21-9. Dieter wist ook zijn partij in 2 sets te winnen, hij won met 21-11 en 21-19.

Tussenstand 4-2. We waren al zeker van een punt.

Alain speelde zijn enkel tegen Sam Vandenberghe, Patrick mocht het opnemen tegen Sam Careelmont. Alain ging in zijn partij moeizaam van start, speelde niet altijd even tactisch en verloor de eerste set met 18-21. In de tweede set ging het iets beter, toch kon hij geen voorsprong nemen en werd de set beslist in de verlenging. Daarin verloor Alain het duel met 22-24. Patrick kreeg het in zijn partij ook niet gemakkelijk, de eerste set werd vrij zwaar verloren met 7-21. In de tweede set ging het iets beter, toch moest Patrick zijn meerdere erkennen en verloor de partij met 16-21.

Eindstand 4-4. Een terechte uitslag denk ik, al was het mooi geweest mochten we 5-3 kunnen winnen.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Dieter ging vrij goed, ondanks de last dat Dieter ondervond van zijn rug. We speelden goed samen en kwamen nooit echt in de problemen. In mijn enkel speelde matig in de eerste set, toch was het voldoende voor winst, de tweede set was een stuk beter en domineerde mijn tegenstander volledig. Ik won verdiend de partij denk ik. Jammer dat we als ploeg

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Tielt 1H : 4-4