Blog » Damme 1H – Oudegem 1H : 3-5

Damme 1H – Oudegem 1H : 3-5 Door Geert om 12:55 08/04/2009

Op maandagavond 30 maart 2009 stond de thuiswedstrijd tegen leider Oudegem op het programma, Oudegem tot nog toe ongeslagen. We hadden in de heenronde nipt met 5-3 verloren, ons doel was nu minstens een punt thuis te houden. We speelden met Nick, Dieter, Chris, Patrick De Soete en ik. Na onze opstelling gezien te hebben had ik een goed gevoel om ons doel te bereiken.

We begonnen met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Gert Piqueur en Michael De Saedeleer. Ondertussen namen Nick en Chris het op tegen Bart Roels en Glenn Van Schuerbeeck. Dieter en ik starten traag aan de partij, we speelden niet snel maar maakten weinig fouten. Hierdoor wisten we toch op een mooie voorsprong te komen en wonnen we de eerste met 21-12. In de tweede set hetzelfde beeld, we moesten niet forceren en speelden een solide spel waar de tegenstanders weinig tegen konden inbrengen, we wonnen ook de tweede set vlot met 21-10. Nick en Chris hadden ondertussen de eerste set gewonnen met 21-16. De tweede set ging het iets moeizamer en verloren ze deze met 17-21. De beslissende derde set werd nipt beslist in het voordeel van oudegem, de broers verloren de set met 19-21.

Tussenstand 1-1.

In de volgende dubbels namen Chris en Nick het op tegen Bart en Gert. Patrick en ik begonnen tegen Glenn en Michael. In onze eerste set liep het zoals het moest, we namen snel een mooie voorsprong en wisten deze naar het einde vast te houden, we wonnen de set met 21-19. In de tweede set lag ons tempo veel te laag en maakten we teveel directe fouten, we verloren dan ook de set met 15-21. In de derde set terug bij de les, al snel kwamen we op een goede voorsprong, we draaiden van helft op een stand van 11-2 voorsprong. Na het wisselen van de speelhelft krijg ik nog weinig shuttles, zowat alles ging naar Patrick, die na heftig weerwerk toch de fout maakte. Onze voosprong werd steeds kleiner en we moesten het beslissen in de verlengingen. Daarin kregen we enkele matchpunten voor en tegen. Toch moesten we de duimen leggen met 24-26. Chris en Nick waren ondertussen terug bezig aan hun derde set. De eerste set werd supernipt verloren met 19-21. In de tweede set waren verlengingen noodzakelijk, deze keer wisten we deze in ons voordeel te beslissen met 23-21. In de derde set kwamen onze broers op een kleine achterstand, die ze niet meer goed wisten te maken, ze verloren de set met 17-21.

Tussenstand 1-3. Een niet helemaal terechte uitslag misschien. 3 dubbels in 3 sets, waarvan we geen wisten te winnen, het hangt soms van details af.

De enkels dan, Nick stond eerste enkel en mocht het andermaal tegen Bart Roels opnemen, Chris stond derde enkel en speelde tegen Gert. Nick gaf een gelaten indruk na de dubbels en stond denk ik geen 100% op scherp. Toch wist hij Bart het moeilijk te maken maar moest toch nipt de set laten gaan met 18-21. In de tweede set kwam Nick al snel op een kleine achterstand die hem fataal werd, hij wist niet meer bij te komen en verloor ook de tweede set met 17-21. Chris speelde ook niet echt super tegen een degelijke speler als Gert. De concentratie en de wilskracht ontbrak, misschien na het spelen van twee 3-setters. Een verlies in de eerste set lag dan ook voor de hand. Chris verloor de set met 12-21. In de tweede set leek Chris er niet echt meer in te geloven en speelde op trainingsniveau. Gert hoefde weinig te doen voor de punten door de vele fouten van Chris. Chris verloor ook duidelijk de tweede set met 6-21.

Tussenstand 1-5. Het kalf was verdronken, het enige wat Dieter en ik nog konden doen is de stand op 3-5 brengen.

Dieter nam het op tegen Michael, ik mocht het opnemen tegen Glenn, waar Dieter in de heenronde van verloren had. Ik was dus gewaarschuwd en Glenn kennende wist ik dat het geen gemakkelijke partij kon worden. Ik wou echter absoluut winnen, als revanche voor Dieter en om te bewijzen dat wanneer ik wil, ik absoluut nog veel kan. Ik startte dan ook scherp aan de partij, met snel spel, weinig risico’s en weinig fouten nam ik snel een voorsprong in de eerste set, ik liet echter het tempo deze keer niet zakken en ging door tot ik de set in handen had. Ik domineerde Glenn op alle vlakken en won vrij duidelijk met 21-5! In de tweede set dan toch het tempo serieus verlaagd maar wel zodanig dat ik aan de goede kant van de score bleef. Ik stond constant een 3-tal punten voor en dit was voldoende voor de setwinst met 21-19. Ondertussen had Dieter ook vlot de eerste set gewonnen met 21-17. In de tweede set ging Dieter nog goed van start maar deed na een stand van 9-6 praktisch niets meer. Hij kwam dan ook snel achter en besloot op 12-17 terug wat meer te doen. Dieter wist alsnog de set te winnen met 21-18. Zoals wel vaker in het verleden, als Dieter en ik gelijktijdig spelen zijn we geconcentreerd en kunnen we vaak de partij winnen.

Eindstand 3-5. Ons doel is uiteindelijk niet behaald, al had het na de dubbels er heel wat anders kunnen uitzien.

Momenteel staan we op de 4de plaats, waar onder normale omstandigheden degraderen of promoveren niet meer mogelijk zijn. Persoonlijk beleefde ik een goede avond, de dubbel met Dieter was goed en leuk, we speelden niet groots maar dat was niet nodig. De dubbel met Patrick was moeilijk daar ik weinig te doen kreeg, echter geeft het mij vertrouwen dat ze niet naar mij durven spelen. Mijn enkel tegen Glenn ging beter dan verwacht, de eerste set was dan ook een showtje voor het publiek, ik liet enkele mooie technische slagen zien en domineerde het spel.

Hopelijk kunnen we de nog enkele puntjes pakken tegen Oostende en Drive om zo het seizoen in schoonheid te eindigen.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Oudegem 1H : 3-5