Blog
 Page Blog
Blog » Damme 1H – Latem 2H : 3-5

Damme 1H – Latem 2H : 3-5 Door Geert om 21:43 18/02/2010

Maandagavond 15 februari stond de verplaatste thuiswedstrijd tegen Latem op het programma. Een tegenstander die ook zeker niet onderschat mag worden en altijd verrassend uit de hoek kan komen. Wij konden opnieuw rekenen op een voltallig team, zijnde Dieter, Nick, Chris, Kevin en ikzelf.

We begonnen met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Geoffrey Lamont en Karel Sioncke. Chris en Nick speelden tegen Laurens Pluquet en Manuel Pauwels. Dieter en ik wisten meteen dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden tegen een duo met heel wat ervaring. We begonnen niet helemaal zelfzeker en probeerden zo goed mogelijk te spelen. Hoewel we weinig moesten onderdoen kwamen we toch nooit op een voorsprong. We verloren de eerste set nipt met 18-21. In de tweede set probeerden we iets aanvallender te spelen en onze eigen fouten te beperken. Toch kwamen we niet op een voorsprong en ging het gelijk op. Jammer genoeg moesten ook nipt de tweede set laten gaan met 17-21. Ondertussen hadden Nick en Chris vrij vlot hun wedstrijd binnengehaald.

Tussenstand 1-1.

Daarna speelden Dieter en ik tegen Laurens Pluquet en Manuel Pauwels, Chris en Nick namen het op tegen Karel en Bert Sioncke. Dieter en ik waren nu absoluut gebrand op winst. We gingen dan ook vrij goed van start en namen een vlotte voorsprong. We konden vrij gemakkelijk de eerste set winnen met 21-14. In de tweede set probeerden we om het tempo vast te houden als de eerste set. Dit lukte vrij aardig waardoor we op 18-10 voorsprong kwamen, uiteindelijk wonnen we de set nog nipt met 21-18. Ondertussen hadden Chris en Nick hun partij in evenwicht getrokken door de tweede set te winnen. De eerste set werd nipt verloren met 19-21. In de tweede set bleken onze broers de betere met 21-18. In de zeer spannende derde set werden er net iets teveel persoonlijke foutjes gemaakt en ging de set verloren met 18-21.

Tussenstand 2-2. Een tussenstand waar we best vrede me kunnen nemen, al had een 3-1 zeer mooi geweest hier.

De enkels, Dieter nam het als eerste heer op tegen Karel Sioncke, Nick speelde tegen Laurens Pluquet. Dieter ging uitermate zwak van start in zijn enkelpartij. Hij kwam op een 10-17 achterstand in de eerste set, toch wist hij nog mooi terug te komen. Jammer genoeg verloor hij toch de set alsnog met 22-24. In de tweede set ging Dieter een stuk beter van start, nam een kleine voorsprong. Maar moest deze dan toch laten gaan. Gelukkig wist Dieter nu wel de set te winnen met 25-23. In de derde set speelde Dieter iets minder gelukkig, hij maakte te veel persoonlijke en ongewone fouten en kon daardoor niet aanklampen met Karel. Dieter verloor de derde set met 13-21. Intussen had Nick het niet gemakkelijk in zijn wedstrijd. De eerste set moest Nick zijn meerdere herkennen in Laurens en verloor de set met 12-21. In de tweede set verging het Nick niet veel beter, een gebrek aan ritme, wedstrijden en training kon Nick niet wegsteken. Hij verloor ook de tweede set met 10-21.

Tussenstand 2-4. Een gelijkspel was meteen het best haalbare resultaat, en daar gingen we dan ook voor.

Ik mocht als 3de heer aantreden tegen Geoffrey Lamont, Kevin nam het op tegen Bert Sioncke. In mijn wedstrijd wist ik dat ik vooral goed moest opletten voor de vele schijnbewegingen van Geoffrey en proberen om snelle rally’s te spelen. In het begin was dit zeker niet zo gemakkelijk, ik kwam op een kleine achterstand, maar wist langzaam het spel van Geoffrey te doorgronden. Ik won de eerste set nipt met 21-19. In de tweede set ging het een stuk gemakkelijker, ik kon steeds beter het spel lezen en wist daar uitstekend op in te spelen. Ik won dan ook verdiend de tweede set met 21-15. Kevin speelde in zijn partij een moeilijke wedstrijd. Nog helemaal fris en zonder ritme begon hij aan zijn wedstrijd. De eerste set wist Kevin goed aan te klampen, maar ook niet meer dan dat. Kevin bracht te weinig variatie en maakte teveel foutjes, hij verloor de eerste set met 16-21. In de tweede set begon Kevin aanvankelijk zeer sterk, bracht meer variatie en nam een kleine voorsprong. Toch kon hij dit goede spel niet lang volhouden en verloor ook de tweede set met 14-21.

Eindstand 3-5. Alweer een nipt nederlaag waar we hier eigenlijk toch een gelijkspel verdiend hadden vond ik.

Persoonlijke conslusie: De dubbel met Dieter vond ik persoonlijk niet zo best, hoewel het resultaat best meeviel speelden we een te traag tempo en speelden we veel te statisch. In onze tweede dubbel was dit al een stuk beter en maakten we toen ook minder persoonlijke fouten. Toch speelden we nog niet genoeg op elkaar in en kan dit zeker nog verbetert worden. Over mijn enkel ben ik best tevreden aangezien ikzelf wat ziek was en ik toch een degelijke tegenstander voor me kreeg. Het tempo zelf lag vrij laag, maar het was toch genoeg voor winst.

Onze volgende wedstrijd is de eerste verplaatsing voor dit seizoen, we trekken richting Oostende. Oostende staat momenteel laatste dus laten we hopen dat we dit zo kunnen houden. Zaterdag 20 februari 19.30u worden we in Oostende verwacht!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1H – Latem 2H : 3-5