Blog
 Page Blog
Blog » Damme 1H – DZ99 1H : 1-7

Damme 1H – DZ99 1H : 1-7 Door Geert om 13:05 02/02/2010

Maandagavond 1 februari stond de verplaatste thuiswedstrijd tegen DZ99 op het programma. Altijd een lastige tegenstander. We gingen de strijd aan zonder onze kapitein Dieter. Kevin, Chris, Nick en ik moesten de klus klaren.

We begonnen met de dubbels, Chris en Nick namen het op tegen Lode Devos en Matthias Raepsaet terwijl Kevin en ik het opnamen tegen Kristof Planckaert en Bart Soenens. Kevin en ik gingen goed van start, we speelden vrij goed tempo en konden gemakkelijk punten maken. Na een 10-4 voorsprong was de eerste set zowat beslist. We wonnen de set met 21-9. In de tweede set kregen we het zoals verwacht iets moeilijker, toch konden we goed meedraaien maar niet echt een voorsprong nemen. Op het einde waren we toch net iets sterker en wonnen we de set met 21-19. Chris en Nick deden het ondertussen een stuk minder, zij verloren de wedstrijd in 2 korte sets met 12-21 en 9-21.

Tussenstand 1-1. Een eerste wedstrijd is toch al binnen.

Daarna gingen Chris en Nick de strijd aan met Matthias Raepsaet en Pieter Naert. Ook geen gemakkelijke wedstrijd. Toch gingen onze heren goed van start maar konden niet echt een voorsprong bemachtigen. Aan het einde van de set maakten Chris en Nick net iets meer foutjes en verloren ze de set met 15-21. In de tweede set zowat een kopie van de eerste. Een redelijke start van beide partijen, maar geen voor- of achterstand. Toch werd het terug op het einde van de set beslist en verloren onze heren met 14-21.
Daarna mochten Kevin en ik het opnemen tegen Lode Devos en Pieter Naert. We hadden niets te verliezen en speelden dan ook zo goed mogelijk. In de eerste set gingen we goed van start, we bleven goed bij en hadden een goed tempo te pakken. We wonnen de set nipt, maar verdiend met 21-18. In de tweede set werd het een stuk moeilijker, we kwamen sneller in problemen en konden te weinig druk zetten. Hierdoor kwamen ook nog enkele foutjes naar boven en verloren we de set met 9-21. In de derde set probeerden we minder risico’s te nemen en onze kansen te benutten. Toch was dit geen gemakkelijke opdracht en kwamen we al snel op een achterstand en probeerden alsnog te forceren. Echter zonder succes, we verloren de set met 12-21.

Tussenstand 1-3. Een zeer moeilijke uitgangspositie voor de enkelspelen, toch gingen we er nog voor.

Nick nam het in zijn enkel op tegen Matthias Raepsaet. Chris speelde tegen Kristof Planckaert. Nick speelde in de eerste set al een heel pak beter als vorige week. Hij wist enkele mooie rally’s te spelen en mooi opgebouwde punten af te werken. Toch was dit niet genoeg om de eerst set te winnen. Nick verloor de set met 17-21. Ook in de tweede set zagen we met momenten een zeer sterke Nick aan de slag, echter was dit niet constant genoeg om dit om te zetten in setwinst. Nick verloor ook de tweede set met 16-21. Chris ging in zijn eerste set goed van start, hij probeerde misschien iets te voorzichtig te spelen waardoor hij enkele foutjes maakte. In de eerste set wist hij toch een tijdje op voorsprong te staan maar liet uiteindelijk toch nog de set schieten met 18-21. In de tweede set werd het niet gemakkelijker voor Chris, mooie punten werden afgewisseld met onnodige fouten. Ook de tweede set moest Chris laten gaan met 15-21.

Tussenstand 1-5. De nederlaag was een feit, het was dus nog alleen voor de eer.

In mijn enkel mocht ik het opnemen tegen Lode Devos, recent winnaar van het tornooi in Brugge (een man in vorm dus). Kevin nam het op tegen Bart Soenens. Ik ging in de eerste set vrij aardig van start, ik speelde wat onzeker maar kon toch enkele goede punten maken. Ik kwam uiteindelijk pas op 10-11 op achterstand waarna ik de ene fout na de andere produceerde. Ik verloor de set dan ook met 13-21. In de tweede set ging het direct een stuk slechter, ik kwam op achterstand en wist niet direct een antwoord te vinden. Daarboven maakte ik nog teveel persoonlijke fouten, dit tot mijn eigen frustratie soms. Ik verloor dan ook de tweede set met dezelfde cijfers 13-21. Kevin speelde opnieuw tegen een B2 speler. In de eerste set speelde Kevin opnieuw zeer degelijk, de heren waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Jammer genoeg ging de eerste set verloren met 19-21. In de tweede set herpakte Kevin zich en won de set met 21-15. In de derde set was het vooral een fysieke strijd voor Kevin (na een succesvol tornooi in Zaffelare en 2 dubbels). Hierin bleek dat Bart toch momenteel de sterkere was en verloor Kevin met 14-21.

Eindstand 1-7. Een zware nederlaag was een feit.

Persoonlijke conclusie: Onze eerste dubbel ging zoals het moest, we speelden direct een redelijk tempo en wisten zo direct resultaat te boeken. We maakten zelf weinig fouten en wisten ons niveau te evenaren van vorige week. Ook in onze eerste set van de 2de dubbel ging het goed. Daarna werden we genoodzaakt ons spel aan te passen en kwamen we in problemen, hierin merk je dat we nog wat ervaring te kort komen in ons samenspel. In mijn enkel merkte ik dat ik weinig fouten mocht maken en dit is momenteel een gebrek aan wedstrijdritme en training. Ik kon mijn foutenlast niet genoeg beperken wat wel noodzakelijk is.

Onze volgende wedstrijd is thuis tegen Latem. Hopelijk kunnen we dan enkele punten thuis houden.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties (1)