Blog » Damme 1G – Wit-Wit 1G : 2-6

Damme 1G – Wit-Wit 1G : 2-6 Door Geert om 21:24 05/12/2010

Op zondag 5 december stond de thuisontmoeting met Wit-Wit op het programma. Wit-Wit is ook een ploeg die sterk afhankelijk is van de beschikbaarheid van hun twee A-dames. Zeker een ploeg met potentieel. Het was tevens een belangrijke ontmoeting om Wit-Wit achter ons te houden moesten we minimum gelijkspelen, geen gemakkelijke opdracht. We gingen de strijd aan met Nick, Nathalie, Kevin, Kim en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de dubbel tegen Jeremie De Keyzer en Arno Vandenhoucke. Nathalie en Kim speelden tegen Flore Vandenhoucke en Ine Lanckriet (beiden A). Kevin ik en gingen goed van start, we wisten direct 7-1 voor te komen en dit meteen genoeg om de set te winnen met 21-13. In de tweede set maakten we net iets meer directe foutjes en verloren we de set met 17-21. In de derde set ging het lang gelijk op. We konden niet op voorsprong komen, maar kwamen ook nooit ver achter. Na het wisselen van speelhelft was het even aanpassen aan het zicht en dit werd ons fataal, we maakten enkele foutjes op rij en konden niet meer bijkomen. We verloren de set met 16-21. De dames moesten voor het eerst dit seizoen hun meerdere herkennen. Zij verloren de partij, ondanks goed spel, met 14-21 en 16-21.

Tussenstand 0-2. Een mindere start, al hadden we een waterkansje in de herendubbel.

Vervolgens gingen we van start met de enkels, ik mocht het weer opnemen tegen Arno. Nathalie speelde tegen Ine. In mijn enkel ging ik goed van start. Ik wist enkele punten voor te komen en dit een tijdje vast te houden. Toch speelde ik te traag en maakte te veel directe fouten. Ik verloor de set dan ook met 15-21. In de tweede set ongeveer hetzelfde spelbeeld. Ik bewoog te traag en was overal net te laat om nog een goede slag te kunnen spelen. Ik verloor ook de tweede set met 15-21. Nathalie wist zeer goed spel te brengen tegen de jonge Ine. Toch moest Nathalie nipt de duimen leggen met twee keer 19-21.

Tussenstand 0-4. Een gelijkspel was meteen een moeilijke opdracht.

Nick speelde tegen Jeremie. Kim ging de strijd aan met Flore. Nick wist in de eerste goed aanvallend te spelen. Dit bracht snel een mooie voorsprong op en Nick won de eerste set met 21-15. In de tweede set ging Nick vlot verder, hij kwam op 20-15. Toch werd het nog even spannend, maar uiteindelijk nam Nick toch de set met 23-21.
Kim speelde in haar enkel een degelijke wedstrijd. Met tactisch goed spel wist ze de nodige punten te pakken. Toch kon ze verlies niet vermijden en verloor de partij met twee keer 16-21.

Tussenstand 1-5. Het verlies was een feit, nog voor de eer werden de mixen gespeeld.

Nathalie en Nick speelden tegen broer en zus Vandenhoucke. Kim en Kevin stonden tegenover Jeremie en Ine. Nathalie en Nick begonnen sterk aan de mix, ze wisten een kleine voorsprong op te bouwen en wonnen de set nipt met 23-21. In de tweede set ging het goed verder, toch werden er heel wat directe fouten gemaakt. Dit bleken er enige teveel waardoor de set verloren werd met 19-21. In de derde set was het licht enigszins uit bij Nathalie en werd de set verloren met 13-21. Het was één van de betere mix-partijen van Nick en Nathalie, winst behoorde zeker tot de mogelijkheden. Kim en Kevin speelden eveneens een goede partij. Zij maakten weinig fouten en wisten op zekerheid te spelen. Ze wonnen de eerste set met 21-16. In de tweede set ging het zo mogelijk nog beter en wonnen ze eenvoudig met 21-11.

Eindstand 2-6. Een jammerlijk en mogelijks duur verlies.

Persoonlijke conclusie: In de dubbel met Kevin, speelden we wederom niet slecht. Toch komen ze nog dat tikkeltje te kort om echt te kunnen winnen. Wedstrijd ervaring, trainingen op niveau komen we gewoon tekort. In mijn enkel maakte ik een slome indruk. Alles ging uitermate traag en niks was explosief. Gevolg een zwakke partij waarin weinig rally’s waren op niveau.

Onze volgende wedstrijd is op 12 december, dan worden we verwacht bij de Pluimplukkers om 19.00u.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Wit-Wit 1G : 2-6