Blog » Damme 1G – De Nekker 2G : 8-0

Damme 1G – De Nekker 2G : 8-0 Door Geert om 13:04 22/12/2008

Op zondag 21 December vond de laatste wedstrijd plaats van de gemengde competitie, we ontvingen thuis De Nekker. Een wedstrijd waarvan vooraf gedacht werd dat het een heuse thriller zou worden. De Nekker is immers een rechtstreekse concurrent om degradatie en daar werd verloren met 5-3. Echter door onze sterke terugronde (alleen verloren van de kampioen W&L) waren we ondertussen zeker van behoud en De Nekker zeker van degradatie, toch wou onze kapitein afsluiten met een mooi resultaat en werd de opstelling wat gewijzigd. We speelden voor de laatste keer dit seizoen op volle sterkte met Nathalie, Kim, Dieter, Nick en ik.

Deze keer geen dubbel voor mij, Dieter en Nick namen het op tegen Wim Schepens en Robin Marynissen. Nathalie en Kim speelden tegen Charlotte Naessens en Elspeth Verpoorten. Onze dames speelden zeer sterk en kenden weinig moeite met het nekkers duo. De eerste set werd vlot gewonnen met 21-10. In de tweede set het tempo wat laten zakken, maar nog steeds ruim voldoende om de overhand te nemen. Ook de tweede set werd vlot gewonnen met 21-14. Bij de heren ging het iets moeizamer, het samenspel was niet optimaal. Toch werden er goede punten gespeeld, jammer genoeg verloren ze eerste set met 19-21. In de tweede set ging het ietsjes beter, onze heren kwamen op een kleine voorsrpong wat voldoende was voor de winst met 21-17. In de beslissende derde set gaven beide teams weinig weg, een spannend verloop bracht ons naar verlengingen. Dieter en Nick namen de partij voor hun rekening en haalden de set binnen met 22-20.

Tussenstand 2-0. Goed op weg om een mooi resultaat neer te zetten.

Daarna gingen we van start met enkel partijen. Nathalie nam het op tegen Charlotte Naessens. Dieter tegen Tom Lenaerts. Nathalie wist opnieuw zonder al te veel problemen een vlotte voorsprong te nemen in de eerste set. De set ging dan ook verdiend naar Nathalie met 21-15. In de tweede set liet Nathalie enkele steekjes vallen waardoor ze het iets moeilijker kreeg. Toch wist ze voldoende over te houden en won ze ook de tweede set met 21-19. Dieter kende in zijn partij een goede start. Met een mooie voorsprong wist hij de set niet meer uit handen te geven en won hij met 21-17. In de tweede set een gelijkaardig scenario, een goede voorsprong was voldoende voor winst. De partij ging dan ook verdiend naar Dieter met 21-17.

Tussenstand 4-0. Nog steeds op de goede weg.

En toen kwam ik in actie, ik speelde de tweede enkel tegen Robin Marynissen (ex A speler). Kim nam het ondertussen op tegen Elspeth Verpoorten. Beginnen met een enkel partij is uitermate moeilijke, nog niet helemaal warm gingen we van start aan de eerste set, die gedoemd is te verliezen. Echter bleef het bij een 2-7 achterstand, die ik omzette in een 10-7 voorsprong. Het ritme gevonden dus en nog alleen een kwestie van volhouden. Dit bleek geen probleem te zijn en ik won de eerste set vrij gemakkelijk met 21-15. In de tweede set ging ik uitermate goed van start, ik nam vlot een voorsprong en wist mijn tegenstander te domineren op elk vlak. Ik liep uit naar een 18-3 voorsprong waarop ik het gaspedaal los liet en de partij makkelijk uitspeelde op 21-13. Kim wist in haar partij een betere start te nemen en kon ook vlot de eerste set winnen met 21-11. In de tweede set bleef ze doorgaan en liet geen kans aan haar tegenstander. Ze won ook de tweede set met 21-7.

Tussenstand 6-0. Het goede resultaat was reeds aanwezig, al zou een 8-0 niet misstaan.

In het gemengd namen Kim en ik het op tegen Wim Schepens en Elspeth Verpoorten. Nathalie en Nick speelden tegen Robin Marynissen en Charlotte Naessens. In onze eerste set gingen we goed van start en kenden we geen problemen. We speelden goed samen en lieten geen kans onbenut. We wonnen de set met 21-12. In de tweede liet ik het tempo wat zakken en speelde zowat op trainingsniveau. Toch stonden we steeds op een kleine voorsprong en wisten op het einde net iets te versnellen waardoor we de set namen met 21-15. Nick en Nathalie hadden ondertussen ook de eerste set gewonnen met 21-16. In de tweede set kenden ze geen enkel probleem en wisten ook deze vlot te winnen met 21-10.

Eindstand 8-0. Het mooie resultaat was bereikt.