Blog  
 Page Blog
Blog » Afscheid van een mooie periode in Damme

Afscheid van een mooie periode in Damme Door Geert om 18:38 02/02/2011

Sinds september 2006 speel ik in Damme competitie, dit op uitleenbasis vanuit Eikenlo. Ik ging bij Damme spelen omdat ik sportief gezien een grote stap voorwaarts maakte. Met het mix team speelden we toen in 2de liga, het herenteam speelde in 3de liga. Ook de trainingen waren een absolute meerwaarde om nog verder te kunnen groeien. Het eerste seizoen was dan ook zeer leerzaam voor mij, we speelden met een sterk team en hadden meteen titel kansen. In de gemengde competitie eindigden we als 2de, en ook in de herencompetitie waren we 2de. Bij heren was dit wel genoeg om te promoveren naar 2de liga. Het was dus meteen een succesvol seizoen in Damme.

In het seizoen 2007-2008 gingen we met het mixteam opnieuw voor de titel, we speelden met hetzelfde team als het vorige seizoen en wisten reeds 2 speeldagen voor het einde de titel te verzekeren.
In de herencompetitie werd het een zwaar seizoen, met heel wat sterke tegenstanders. We wisten de degradatie net niet te ontlopen en eindigden als voorlaatste in de reeks. Met het gemengde team kampioen, met de heren terug naar 3de liga na één seizoen in 2de gespeeld te hebben.
Bekijk hier de gemengde competitie
Bekijk hier de heren competitie
Bekijk hier mijn persoonlijk spelersprofiel

In het seizoen 2008-2009 mochten we aantreden in 1ste liga, meteen de hoogste liga reeks. Zonder ex-A speler Anton Hoys werd snel duidelijk dat het een zware reeks zou worden. Ik keek immers enorm uit naar de competitie en probeerde absoluut mee te draaien. Ik voelde het ook aan als een graadmeter, kon ik het niveau van 1ste liga aan? Ik kon zeker mooi meedraaien en behoorde tot de betere enkelspelers van de reeks. Als team wisten we een mooie competitie af te werken en werden we verdienstelijk 3de.
Door mijn bouwwerkzaamheden kon ik weinig of geen tijd vrijmaken voor de herencompetitie. Ik viel af en toe eens in, maar was zeker geen vaste speler meer. Het herenteam eindigde in de middenmoot als 3de.
Bekijk hier de gemengde competitie
Bekijk hier de heren competitie
Bekijk hier mijn persoonlijk spelersprofiel

In het seizoen 2009-2010 speelden we met het gemengde team nog steeds in 1ste liga. Nog voor het seizoen begon liep Nathalie Bleyenberg (ex-A) een spierscheur op bij een training, hierdoor was meteen haar seizoen voorbij en moesten we het als team doen zonder onze beste dame. Al na enkele wedstrijden werd duidelijk dat we een competitie gingen spelen, vechten voor het behoud. Reeds 3 speeldagen voor het einde was de degradatie een feit.
Met het herenteam speelden we in 3de liga. Ik speelde een goed seizoen, maar we moesten als team toch enkele ploegen voor ons laten. We eindigden opnieuw in de middenmoot als 5de.
Bekijk hier de gemengde competitie
Bekijk hier de heren competitie
Bekijk hier mijn persoonlijk spelersprofiel

In het seizoen 2010-2011 speelden we met het gemengde team terug in 2de liga na 2 seizoen in 1ste liga gespeeld te hebben. We konden opnieuw beschikken over Nathalie en gingen goed van start in de competitie. Na ziekte van een aantal spelers kreeg de ploeg het heel moeilijk. De teamgeest was weg, de ambities waren er nooit geweest om nog iets te bereiken als ploeg. Ik kwam in een team dat geen team meer was. Het gemengde team eindigde dan ook als voorlaatste in de reeks en zal in principe degraderen naar 3de liga. Echter is de kans zeer groot dat deze ploeg uit competitie zal genomen worden.
Het herenteam trad aan in 3de liga, nadat we de eerste wedstrijd 4-4 speelden werd het team uit competitie genomen wegens gebrek aan spelers. Ik was de enige vaste speler en dus werden we genoodzaakt te stoppen.
Bekijk hier de gemengde competitie
Bekijk hier mijn persoonlijk spelersprofiel

Na 5 seizoenen ziet het er op sportief vlak heel somber uit voor Damme. Met 4 spelers uit Eikenlo vormden we de basis van de competitie in Damme. Dit op zich is al geen gezonde situatie. Daarbij komend hadden enkele spelers van Damme last van enige hoogmoed en werd er beweerd dat spelers die niet komen trainen stukken beter spelen dan iemand die wekelijks 2 keer traint. (verstaan wie verstaan kan …¿!¿) Vervolgens werd gezegd dat sommige spelers dan ook op de top van hun sportcarierre stonden, dit nog steeds zonder te trainen … ¿¿¿(De spelers in Damme stoppen dan ook op hun hoogtepunt) Met het terugtrekken van de spelers van Eikenlo zal Damme dan ook 2 competitieploegen verliezen en ver terugzakken op sportief vlak (een jammerlijk feit, maar iets waarvoor de club zelf instond).

Na 4 mooie seizoenen is het hoofdstuk Damme dan ook voorbij voor mij. Ik beleefde er mooie momenten en speelde mijn beste gemengd seizoen in 2008-2009. Ik kon mijn niveau tot een behoorlijk niveau brengen mede door de trainingen en competitie. Daarvoor wil ik graag in eerste plaats onze trainer Paul nu al bedanken voor de mooie voorbij seizoenen. Ook alle competitiespelers van de voorbije seizoenen wil ik bedanken voor de mooie competitie en leuke trainingsmomenten. Ik wil de club Damme nog veel sportieve successen wensen en zal de club altijd een warm hart toedragen.

Wat nu? Zoals het er nu naar uitziet speel ik vanaf volgend seizoen terug bij Eikenlo en zal trachten om zowel met het herenteam als met het gemengde team kampioen te spelen. Misschien hoge ambities, maar iets wat we met de huidige spelersgroep zeker kunnen waarmaken denk ik. Met dank aan mijn ex-teamgenoten kan ik dit seizoen niet meer in actie komen op competitievlak, daarom is het uitkijken naar september voor mijn eerst volgende competitiematch. Op naar september!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie   Reacties (2)
 2 Reacties

 
Reactie door paul vandenbussche Om 23:57 12/02/2011
 

Bedankt Geert voor dit mooi overzicht over hetgeen jullie voor club hebben gepresteerd.Dat we spijtig genoeg niet hebben kunnen eindigen met een positieve noot,kan ik alleen maar betreuren.Ik hoop dat jullie in je eigen club hetzelfde succes ,als bij Damme mogen nastreven en behalen.

Bedankt Geert,Kim en Kevin voor de mooie sportieve jaren .Jullie zal ik niet vergeten !!!!


 
Pingback door Geert De Baets.Be - Weblog » Foto’s herencompetitie 2011: Tielt Om 10:26 27/07/2011
 

[…] Dit was tevens de laatste competitiewedstrijd voor BC Damme, nadien werd het team uit de competitie geschreven wegens te weinig spelers. Dit leidde ook het vertrek in Damme in. (Lees ook het artikel “afscheid van Damme“) […]

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje