Blog
 Page Blog
Blog » 4Ghent 1G – Eikenlo 1G : 3-5

4Ghent 1G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 15:35 29/01/2012

Op donderdag 26 januari stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. We mochten het opnieuw opnemen tegen 4Ghent, deze keer in Mariakerke. In de heenronde hadden we nipt gewonnen met 5-3, het zou dus een spannend avondje worden om de 2 punten binnen te halen. Ons team bestond nog steeds uit Kim, Katleen, Gaƫlle, Kevin en ikzelf.

Kevin en ik gingen de dubbels van start tegen Koen Kesteleyn en Tim Moerman. (In de heenronde wisten we de dubbel vlot te winnen 21-1 en 21-17) Ook nu kenden we weinig problemen. De eerste set lieten we ons nog wat meeslepen met het lagere tempo en konden we niet echt loskomen. We wonnen wel vlot met 17-21. In de tweede set namen we direct een comfortabele voorsprong en wonnen we met 11-21. Kim en Katleen moesten het opnieuw opnemen tegen Ine Cornelis en Sarah Vander Massen (in de heenronde werd de partij nipt in 3 sets gewonnen). De eerste set wisten onze dames vrij vlot te winnen met 14-21. In de tweede set stonden Kim en Katleen op enige achterstand, die ze toch bijna goed maakten. Toch verloren ze die set nipt met 21-19. De beslissende derde set werd net iets te zwaar voor Katleen (die enige last kreeg van haar kuit) en de set ging verloren met 21-16.

Tussenstand 1-1. Op naar de enkels om het verschil(?) te maken …

Ik mocht het in mijn enkel opnemen tegen Wouter Kesteleyn. Het was al terug een lange tijd geleden dat we elkaar troffen, het werd een partij om naar uit te kijken. Ik begon vrij goed aan de partij. We brachten meteen enkele mooie rally’s voor het publiek. Geen van beiden wist echt een definitieve voorsprong op te bouwen. Toch wist ik als eerste op 17-20 te komen, maar ik kon het niet meteen beslissen. Uiteindelijk won ik de set wel met 20-22. In de tweede set probeerde ik om iets sneller te spelen (al was dat zeer moeilijk met de trage shuttles …). Dit bracht toch het gewenste resultaat en ik nam meteen een 6-7 punten voorsprong. Ik kon deze keer wel die voorsprong vasthouden en de set winnen met 15-21.
Intussen was Kim ook haar partij begonnen tegen Sarah Vander Massen. De eerste set was het nog even zoeken naar het tempo bij Kim. Toch wist ze de set mooi te winnen met 15-21. In de tweede set ging het tempo omhoog bij Kim en zag Sarah alle hoeken van het veld. De partij werd beslist met een duidelijke 6-21 in de tweede set.

Tussenstand 1-3. Terug mooi op koers voor winst (of gelijkspel) …

Kevin kreeg in zijn enkel een bekende voor zich. Hij mocht het opnieuw opnemen tegen Tim Moerman. (Thuis wist hij in een spannende partij te winnen) Kevin ging goed van start en zette meteen de nodige druk op zijn tegenstander. De eerste set werd dan ook vlot met 11-21 gewonnen. In de tweede set ging Kevin mooi door. Hij nam opnieuw een duidelijke voorsprong en liet dan nog even de touwtjes los. Hierdoor kwam Tim nog terug tot 17, waarna Kevin de partij uitmaakte met 17-21.
Gaƫlle kreeg eveneens een bekend gezicht voor haar. Ook zij mocht revancheren tegen Ine. Door de blessure van Gaƫlle werd wel duidelijk dat het uitermate moeilijk zou worden. De partij ging naar 4Ghent met 21-8 en 21-10.

Tussenstand 2-4. Al zeker van een gelijkspel, op naar de winst …

In de eerste mix speelden Kevin en Kim tegen Wouter en Sarah. Beide koppels zijn erg succesvol in de competitie, dus kon dit een spannende partij worden. In de eerste set kregen broer en zus toch minder tegenstand dan verwacht. De set ging vlot naar ons met 11-21. In de tweede set werd het tempo wat geminderd maar bleef een voorsprong behouden. De partij werd gewonnen met 18-21.
Ikzelf mocht samen met Katleen spelen tegen Koen en Ine. In de heenronde verloor ik nipt met Gaƫlle in 3 sets. Ook deze keer werd het moeilijk om in het spel te komen. Zowat alles ging kort over het net naar Katleen. We kwamen op een 4-tal punten achter en stonden op 20-16. Toch wisten we nog gelijk te komen en setpunten te versieren, maar moesten dan toch de set laten gaan met 25-23. In de tweede set gingen we zeer slecht van start. We stonden direct 7-8 punten achter en kwamen dit niet meer te boven. We verloren de set met 21-14.

Eindstand 3-5. Opnieuw nipte winst, maar de 2 punten kunnen mee naar Eeklo. Zo verstevigen we onze 2de plaats en houden we nog steeds zicht op de 1ste in de stand.

Persoonlijke conclusie: In het heren dubbel kenden we opnieuw niet zo veel tegenstand. Het was vooral zaak de concentratie vast te houden. In het enkel was het wel een stuk zwaarder dan in de heenronde. Toch wist ik vrij goed rond te spelen en had niet echt het gevoel in problemen te komen. In het gemengd was het dan vooral moeilijk om in de wedstrijd te komen. Ik kreeg weinig spel en kon moeilijk doordrukken.

Onze volgende partij is thuis tegen Latem op 9 februari, kom dus zeker supporteren!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor 4Ghent 1G – Eikenlo 1G : 3-5