Blog » Damme G1 – DZ99 G2 : 8-0

Damme G1 – DZ99 G2 : 8-0 Door Geert om 13:14 08/10/2007

Op zondag 7 Oktober ontvingen we DZ99 thuis. DZ99 staat momenteel op een mooie gedeelde eerste plaats, ze speelden verrassend gelijk tegen de Pluimplukkers en wisten te winnen van Olve en Waregem. We moesten dus winnen om afstand van hen te kunnen nemen. Daarnaast konden we ook niet beschikken over onze ploegkapitein Dieter, het beloofde dus zeker geen gemakkelijke ontmoeting te worden. Eens aangekomen in Damme vernamen we dat Anton zich niet al te lekker voelde, we hadden er dus al beter voorgestaan. Toch begon iedereen vol overtuiging aan de wedstrijden.

In het heren dubbel speelde ik samen met Anton tegen Dieter Cabu en Bart Soenens. Hierin kenden we weinig problemen, we konden snel de overhand nemen en zo de tegenstanders onder druk houden. We konden de eerste set vlot binnenhalen met 21-14. In de tweede set gingen we zeer goed van start en door de vele fouten aan de overkant konden we gemakkelijk de partij binnenhalen met 21-6. In het dames dubbel namen Nathalie en Anne het op tegen Griet De Graeve en Emilie Jacques. En ook de dames konden de eerste set vlot naar hun toetrekken en met 21-16 binnenhalen. In de tweede set ging het nog iets makkelijker en wisten ze de partij met 21-12 te beslissen.

Tussenstand 2-0, goed op weg dus.

In het heren enkel viel Nick in voor Anton. Nick speelde dubbel mee in het 2de team, en kon het daarna nog opnemen tegen Wim Soenens. Nick speelde een dijk van een wedstrijd en gaf zijn tegenstander geen enkele kans. Hij wist de eerste set met 21-12 te winnen. In tweede set ging het zowaar nog beter en wist Nick een 21-6 op papier te zetten. Een puike prestatie als invaller! Ondertussen was Nathalie bezig aan haar enkel tegen Griet De Graeve, Griet die heel veel terugbracht hield lang gelijke stand met Nathalie. Op het einde kon Nathalie toch een kleine afstand nemen waardoor ze de set binnenhaalde met 21-19. In de tweede set ging Nathalie geconcentreerd door en liet haar tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Nathalie won de tweede set met 21-16.

Tussenstand 4-0 en op weg naar een belangrijke overwinning.

In de tweede enkel mocht ik het opnemen tegen Bart Soenens. Na een wat slappe dubbel had ik wat moeite om in mijn ritme te komen, in de eerste set ging de score vrijwel gelijk op, echter maakte ik toch enkele onnodige fouten. Ik hield me echter kalm en kon de set toch vlot winnen met 21-14. In de tweede set ging het ongeveer gelijk. Een gelijk score verloop tot 10-10, pas dan kon ik afstand nemen van mijn tegenstander. Ik haalde de set binnen met 21-13, daarmee was de overwinning een feit.
Ondertussen was ook Kim bezig aan haar enkelpartij, zij mocht het opnemen tegen de onbekende Emilie Jacques. Kim wist de eerste set nipt te verliezen met 19-21, dit na een mooie terugkomst van 15-20 naar 19-20. In de tweede set speelde kim geconcentreerd en wist ze vlot de overhand te nemen en de set te pakken met 21-13. In de beslissende derde set hield Kim haar niveau vast en kon ze ook de derde set pakken met 21-15.

Tussenstand 6-0. De overwinning was binnen, ons enige doel was nog om de 8-0 op het bord te zetten.

In de eerste mix mochten Anton en Kim het opnemen tegen Dieter Cabu en Emilie Jacques. Anton en Kim liepen erover al was het niets, in een mum van tijd was de eerste set binnen met 21-6. En ook de tweede set was snel afgehandeld, ze wonnen de tweede met 21-10.
In de tweede mix speelde ik samen met Nathalie tegen Wim Soenens en Griet De Graeve. In de eerste set wisten we snel een kleine voorsprong te nemen, we hielden deze ook vast tot het einde van de set en wonnen met 21-15. De tweede set verliep bijna gelijk, we kenden een goede start en hielden onze tegenstanders goed onder druk. Zo haalden we ook de tweede set met 21-15 binnen en daarmee stond de 8-0 op het bord.

Eindstand 8-0. Een mooie overwinning, hiermee komen we samen met De mintons aan kop.

Onze volgende wedstrijd is volgende week zondag 14 oktober om 9.30u tegen de pluimplukkers, kom zeker supporteren!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme G1 – DZ99 G2 : 8-0