Blog » Eikenlo 1G – Royal Antwerp 2G : 5-3

Eikenlo 1G – Royal Antwerp 2G : 5-3 Door Geert om 21:26 09/12/2013

Donderdag 21 november, Royal Antwerp werd in Eeklo verwacht. In de heenronde verloren we met zware 7-1 cijfers in Antwerpen, op dat momenteel leek Antwerpen echt wel een maatje te groot voor ons. In de tussenstand staan we momenteel aan de leiding en met nog 3 wedstrijden te gaan waren we dicht bij het kampioenschap. Er moest echter wel gewonnen worden om zich te houden op de titel, bijgevolg werden alle zeilen bijgezet om de overwinning binnen te halen. We gingen de strijd aan met Anne, Kim, Valentine, Kevin, Stijn en ikzelf.

Ikzelf speelde 3 wedstrijden, samen met Kevin begon ik de dubbel tegen Thomas Maes en Yves Kerckhofs. We wisten dat we scherp moesten staan en begonnen dan ook sterk geconcentreerd aan de partij. We speelden meteen enkele aardige rally’s en wisten een kleine voorsprong op te bouwen, waarna we de eerste set wonnen met 21-13. In de tweede set gingen we goed door en konden we mooi druk blijven zetten. We wonnen de set met 21-16.
Ondertussen mochten Kim en Anne strijden tegen Jessie Ruts (Ex-A en nog steeds zeer degelijk spelend) en Karen Van Looveren. Kim en Anne speelden een uitstekende partij en wisten bijna beslag te leggen op de eerste set, maar verloren toch met 19-21. Ook de tweede set moesten ze laten gaan met 15-21.

Tussenstand : 1-1. De herendubbel werd gewonnen, wat al beter was of in de heenronde…

In de enkels mocht ik aantreden als 1ste enkel tegen Steven Vermeulen (eveneens ex-A). In de heenronde wist Kevin hier nipt 3 sets van te verliezen, in de hoop dat ik het verschil kon maken mocht ik de partij aanvangen. Ik begon geconcentreerd en wist goed rond te spelen en mijn fouten te beperken. Ik won de eerste set mooi met 21-15. In de tweede set ging ik aanvankelijk goed mee, maar na het interval kwam ik toch op een achterstand. Ik verloor de set met 17-21. In de derde set ging ik dan terug goed van start en wist een mooie voorsprong te nemen. Daarna kreeg Steven enige problemen met het zicht op het terrein en was de partij over. Ik won de derde set met 21-9.
Stijn mocht het opnemen tegen Thomas Maes, ook dit is zeker geen gemakkelijke tegenstander. Toch wist Stijn mooi het overwicht te nemen en wist hij knap te winnen in 2 sets, 21-14 en 21-18. Een mooie overwinning.

Tussenstand : 3-1. 2 mooie overwinningen in het enkelspel en een groot verschil met de heenronde waar we toen 3-1 achter stonden.

Bij de dames mocht Anne aantreden tegen Jessie. Een loodzware opdracht, Anne wist sterk van start te gaan en kon de eerste set nipt winnen met 21-19. In de tweede set ging Jessie een stuk beter spelen en kreeg Anne het een pak lastiger, er werden meer fouten gemaakt en de set ging naar Jesse met 13-21. Ook in de derde set kon Anne moeilijk de bovenhand nemen en moest ze de set laten gaan met 16-21.
Valentine mocht het in haar enkel opnemen tegen Natalie Van Bogaert, ook geen cadeau. Gelukkig is onze Valentine in de vorm van haar leven! 🙂 En dat liet ze meteen merken in de eerste set, ze wist Natalie alle hoeken van het terrein te tonen en won de set met 21-13. In de tweede set zagen we wat meer foutjes bij Valentine en vielen de shuttles net buiten. Natalie kwam op dreef en wist de 2de set te pakken met 18-21. In de derde set was het spanning troef, Valentine kon ons verzekeren van een punt en dat bracht de nodige stress met zich mee. Het bleef lang gelijk, maar uiteindelijk verloor Valentine de set met 18-21.

Tussenstand : 3-3. Zo werd het toch nog een spannend slot en moesten de mixen alles beslissen.

Kim en ik mochten mixen tegen Thomas en Natalie. Normaal zou Steven met Natalie spelen, maar na het enkelen was het nog steeds niet in orde met hem, desondanks is Thomas zeker geen mindere vervangen, al is het samenspel tussen Steven en Natalie misschien iets beter op elkaar ingespeeld. Kim en ik begonnen niet slecht, maar kregen weinig vat op het spel, we kwamen zelf te weinig aan aanvallen toe en verloren de eerste set met 17-21. In de tweede set wisten we vooral minder in verdediging te spelen en konden we wel meer het spel maken. We wonnen de set tweede set met 21-17. In de derde set gingen we vervolgens goed door en wisten we vrij snel een voorsprong te nemen. De spirit leek verdwenen bij Thomas en we wonnen vervolgens de set vlot met 21-9.
Intussen hadden ook Kevin en Anne ook hun mix gewonnen tegen Yves en Karen. De eerste set leek behoorlijk vlot te gaan en werd gewonnen met 21-11. In de tweede set werd het een stuk spannender, maar in verlengingen werd ook deze set gewonnen door Kevin en Anne met 24-22!

Eindstand : 5-3. Daarmee wisten we de ontmoeting toch winnend af te sluiten en zo een 7-1 nederlaag om te zetten naar een 5-3 winst. Met deze overwinning blijven we nog steeds in de running voor de titel en voorlopig nog steeds aan de leiding in 3de liga B.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kevin was absoluut top, zeker een van onze betere matchen tot nog toe en absoluut een plezier om met zo’n gemotiveerde Kevin te spelen. We wisten beiden wat we moesten doen en zonder veel woorden stonden we ook beiden op scherp. We gaven weinig weg en wonnen zeker verdiend de partij. Ook in mijn enkel speelde ik goed. Ik wist de beperkte fouten van Steven optimaal te benutten en kon zo de partij naar mij toe trekken. Jammer dat hij in de derde set enige last kreeg, mits hij kon doorspelen zou het absoluut een spannend einde geweest zijn. In de mix keek ik wel uit naar Steven en Natalie, toch één van de betere mix duo’s van onze reeks en ook in de heenronde verloor ik tot nog toe mijn enige mix met Anne tegen hun. Jammer genoeg moest Steven de partij laten gaan en konden we het opnemen tegen Thomas, ook zeker geen watje, ex vlaams kampioen in de mix, dus dan kan je wel iets. Kim en ik moesten even zoeken, maar we speelden een goede partij en wisten onze winnende lijn verder te zetten. We wonnen vooral de derde set zeer overtuigend en kwamen eigenlijk niet in de problemen. Daarmee won ik mijn 3 partijen in deze belangrijke ontmoeting en ben ik uiteraard zeer tevreden.

Onze volgende wedstrijd zal beslissend worden, zondag 1 december worden we verwacht in Oudegem, die momenteel op gelijk aantal punten staat als ons. Een rechtstreeks duel om het kampioenschap dus. Hopelijk kunnen we dan eveneens een sterke team prestatie neerzetten! Tevens wens ik ook de opgekomen supporters te bedanken!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Royal Antwerp 2G : 5-3