Blog » Tornooi Dilbeek 2008

Tornooi Dilbeek 2008 Door Geert om 10:21 12/05/2008

Als laatste tornooi dit seizoen stond nog Dilbeek op het programma op 10 en 11 mei. Vorig jaar wist ik met Dieter De Weert daar het heren dubbel B1 te winnen, het was dus zaak deze zo goed mogelijk te verdedigen.  Echter had ik niet de beste loting. Ik speelde er ook nog mee in het enkel en het gemengd dubbel met Kim.

Op zaterdagmorgen mocht ik beginnen met enkelen tegen plaatselijke favoriet Arnaud Deleu. Door het mooie weer was het een echte sauna in de sporthal en was goed spelen niet echt mogelijk door beide partijen. In de eerste set was ik niet explosief genoeg om snel op de shuttle te zitten, ik verloor de set met 16-21. In de tweede set startte ik iets beter en nam een kleine voorsprong. Ik kon gemakkelijke deze verder uitbouwen en de set winnen met 21-9. In de derde set werden er al wat mooie rally’s gespeeld en dit kostte toch heel wat energie. Ik kwam op een achterstand en kon deze niet meer goed maken, zo verloor ik de derde met 15-21. Exit in het enkel.

In de namiddag mocht ik dan gemengd spelen met Kim tegen Jonas Maes en Chartlotte Philips. Beetje een jammer dat we zover moeten rijden om dan terug tegen elkaar uit te komen. In de eerste set ging we niet helemaal goed van start, de score verliep gelijk tot we een kleine kloof konden slaan. We wonnen de eerste set met 21-14. In de tweede set ging het al iets beter en wisten we de set vlot te winnen met 21-12. ’s Avonds mochten we het dan opnemen tegen 3de reekshoofd Manzan Olivier en Godfroid Justine (Olivier goed voor de 9de plaats op de B1 ranking mix). Nog nooit tegen elkaar gespeeld maar al snel was duidelijk dat het een moeilijke partij ging worden. In de eerste set speelden we goed mee en konden we de set nipt winnen met 22-20. In de tweede set ging het iets minder, we speelden tacktisch iets minder goed en moesten de set laten gaan met 15-21. In de derde set gingen we goed van start, we konden een kleine voorsprong nemen van 3 punten. Echter konden we deze niet uitbouwen. Toch kwamen we terug op gelijke hoogte op 19-19. Na een dubieuze beslissing kwamen we op 19-20 achterstand. Daarna waren we niet genoeg geconcentreerd en verloren we met 19-21. Zeer jammer al had ik het gevoel wel te kunnen winnen van dit koppel.

Later op de dag mocht ik aantreden in het heren dubbel, ik speelde er met Michiel Polfliet (die finalist was in het heren enkel). In onze eerste partij mochten we het opnemen tegen Kerckhof Yves en Van Den Eijnde Sander. Normaal een haalbare partij, al was het onze eerste wedstrijd samen, dus moest er nog wat gewerkt worden aan ons samenspel. De eerste set stonden we steeds op een kleine achterstand, toch had ik er een goed gevoel bij. We konden nog terugkomen en de set winnen met 22-20. In de tweede set speelden de goed verder en kenden we geen problemen, we wonnen de set gemakkelijk met 21-13. Daarna mochten we het op zondag opnemen tegen het eerste reekshoofd (en winnaars van het dubbel op het BBAC tornooi van Luik in het B1) Manzan Olivier en Hardy Bruno. Al snel merkten we waarom deze eerste reekshoofd stonden, een zeer snel en aanvallend duo met heel wat ervaring. Ons enige doel was dus om niet weggespeeld te worden. In de eerste set gingen we goed mee, we konden echter niet veel forceren en verloren de set met 17-21. In de tweede set hetzelfde, we stonden steeds op een kleine achterstand van 2-3 punten, toch wisten we hier nog op het einde gelijk te komen en direct door te gaan, we namen de set met 21-19. In de derde set wisten we wat te doen, we kamen ook 11-8 voor en hielden de voorsprong vast tot 14-11. Daarna gaf de ervaring aan de overkant toch de doorslag en waren we onze voorsprong kwijt. We verloren de derde set met 17-21. Op zich jammer, al hebben we zeker heel goed gespeeld en hadden we niet verwacht dat we er zo dicht bij konden zijn. Bruno en Olivier wonnen verder nog gemakkelijk en schreven het tornooi op hun naam, wij waren het enige koppel dat een set kon winnen en er zo dicht bij waren.

Voor het laatste tornooi dit seizoen toch nog 2 zeer goede wedstrijden gespeeld, echter door een te kort van deze wedstrijden konden we net niet winnen. Ik verloor iedere keer in 3sets, ik was er toch overal dicht bij. Toch een mooie afsluiter.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Dilbeek 2008