Page Blog
Blog » Tornooi Torhout 2007

Tornooi Torhout 2007 Door Geert om 15:49 24/12/2007

Zoals jaarlijkse gewoonte was het rond kerstdag het tornooi van Torhout. Ik speelde mee in het enkel, Dubbel met Dieter en Mix met Ann-Sofie.

Op zaterdagmiddag mocht ik eigenlijk starten tegen Mathijs Druart maar deze kwam niet opdagen, dus was ik een ronde vrij. Daarna mocht ik het opnemen tegen eerste reekshoofd Joeri Robin. In de eerste set speelde ik goed en had zelfs de bovenhand, ik kwam 20-17 voor maar kon de set niet beslissen. Ik maakte enkele directe fouten en verloor de set alsnog met 20-22. In de tweede set kwam ik snel op een achterstand, toch kwam ik stillaan terug en kon ik het gat van 5 punten terug dichten en de 20-20 halen. Maar ook in deze verlenging kon ik de set niet beslissen en verloor deze met 21-23. Uitermate jammer want hier was een 3setter zeker op zijn plaats geweest, en met enig geluk kon ik ook de wedstrijd gewonnen hebben.
Toch een goede prestatie op zich al was het jammer dat je zo direct uit het tornooi ligt.

Later op de dag mochten Dieter en ik dubbelen. In onze eerste dubbel mochten we het opnemen tegen Steve Mahieu en Mathijs Druart. Dieter en ik speelden een zeer moeizame wedstrijd, we draaiden niet goed samen en konden heel moeilijk de aanval vinden. We verloren de wedstrijd in 2 sets.
Daarna mochten we het opnemen tegen een frans duo, zij speelden zeer snel en hadden een uitstekende schijnbeweging in huis. Toch wisten we hier wel goed de aanval te vinden en kenden we eigenlijk weinig problemen. We konden de partij winnen in 2 sets.
Tot slot moesten we het nog opnemen tegen Wouter Naert en Stijn Meireman, zij hadden reeds 2 wedstrijden gewonnen, mochten wij van hen winnen konden we alsnog doorgaan. We gingen goed van start en namen een kleine voorsprong. Naar het einde van de set toe konden we de voorsprong niet behouden en moesten we de set nipt laten gaan. In de tweede set was het eigenlijk het omgekeerde scenario, we speelden nog steeds goed maar toch kwamen we op een achterstand. Maar op het einde van de set konden we wat foutjes afdwingen en zo naar een beslissende 3de set gaan. In die derde set speelden we een stuk minder. Een reeks directe fouten aan onze kant was de oorzaak van een te grote achterstand. We kwamen nog iets terug maar konden nooit aanspraken maken op de set.
Een iets teleurstellend resultaat in de dubbel, we speelden niet ons beste spel en hadden toch iets meer verwacht. Volgende week in Gullegem zal het beter moeten!

Op zondag mocht ik dan aantreden in het gemengd dubbel. Ann-Sofie en ik zaten in een poule van 3. Als eerste wedstrijd namen we het op tegen Judith De Rycke en Jeroen Roeimans. We gaven weinig tot niets weg en konden vlot de partij winnen in 2 sets met 21-11 en 21-10. In onze tweede wedstrijd moesten we het opnemen tegen Jonas Maes en Charlotte Phillips. Hier gingen we zeer geconcentreerd van start en namen we vlot de eerste set. In de tweede set speelden we met een pak minder concentratie met als gevolg dat we de set verloren. In de derde set terug het vizier op scherp. We namen ook vlot de derde set voor ons rekening. Zo hadden we onze poule gewonnen en mochten het daarna opnemen tegen eerste reekshoofd Joeri Robin en Sofie Van Praet. Een sterk duo waar we weinig konden tegen beginnen. We speelden zeker niet ons beste spel en dit was wel nodig om van hen te winnen. We verloren de partij in 2sets.
Om nog aanspraak te maken op de tweede plaats moesten we nog zien te winnen van Johan Muller en Els Clottens. In de eerste set speelden we veel te slap, te relaxed. We verloren dan ook de set. In de tweede set pepten we onszelf op en konden we de set overtuigend naar ons toe trekken. Zo bleven we doorgaan om ook de derde set te nemen.
Zo eindigden we toch wel verdiend op de tweede plaats. Al bij al toch een mooi resultaat al hadden we misschien meer moeten vechten voor de eerste?

Over het geheel gezien een redelijk tornooi gespeeld, een dubbel gevoel over de enkel, goed gespeeld maar toch direct eruit. De dubbel ietswat teleurstellend als je weet dat we veel beter kunnen. En de mix een resultaat wat ik vooraf zowat in gedachten had.
Hopelijk kunnen we volgende week in Gullegem nog een betere prestatie leveren.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Torhout 2007