Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Drive 2008

Tornooi Drive 2008 Door Geert om 16:57 13/10/2008

Op zaterdag en zondag 11 en 12 oktober stond het tornooi van Drive gepland. Er werd veel volk verwacht, er werd immers 20 euro per gewonnen wedstrijd gegeven, het moment om eens uit te blinken. Ik speelde er enkel, dubbel met Matthias Raepsaet en gemengd met Kim, waar we als 1ste reekshoofd stonden.

Op zaterdagmiddag mocht ik aanvangen in het heren enkel, alweer tegen Gert Piqueur. Op het tornooi van Latem wist ik hier nog vlot van te winnen, dus het was zeker mogelijk. In de eerste set moest ik duidelijk wat wennen aan het enkel-veld (alleen de enkel lijnen waren aanwezig), ik kon niet echt mijn ritme vinden en verloor de set nipt met 18-21. In de tweede set ging het al een stuk beter en kon ik sneller in de aanval gaan. Ik wist vrij vlot de set te winnen met 21-12. Ook de derde kwam ik snel op een kleine voorsprong die ik goed kon uitbouwen. Ik won de set met 21-10.
In mijn tweede partij moest ik het opnemen tegen 2de reekshoofd Michiel Polfliet. In de eerste set kwam ik direct op een mooie voosprong van 5 punten. Toch kon ik deze niet lang behouden en stond snel op een achterstand. Door het snelle en aanvallende spel van Michiel wist ik weinig te doen. Ik verloor de set met 15-21. In de tweede set was het ongeveer hetzelfde, ik probeerde zo aanvallend mogelijk te spelen maar kwam niet onder de druk vandaan. Ik verloor de tweede set met 13-21.

Later op avond mochten we starten aan onze dubbel. Matthias en ik moesten het opnemen tegen Gert Piqueur en Bart Roels. In de eerste set speelden we goed en maakten weinig fouten, we wonnen de set met 21-16. In de tweede set lieten we het initiatief meer aan de anderen en kwamen zo te snel in verdediging en maakten het ons eigen te moeilijk. Toch konden we de set nipt winnen met 21-19.
In de volgende partij moesten we het dan opnemen tegen eerste reekshoofd Joeri Robin en Geert Gabriƫl. In de eerste set merkten we al snel dat we het niet gemakkelijk zouden hebben. We speelden terug goed samen, maar hadden het moeilijk om punten te maken. We verloren de set met 16-21. In de tweede set konden we iets meer aanvallender spelen en toch goed punten pakken. We wonnen de set met 21-16. In de derde set bleef het spannend, we draaiden op een 9-11 achterstand maar konden direct de score terug gelijk trekken. Daarna konden we bijblijven maar niet echt een voorsprong nemen, we probeerden iets te forceren en maakten daardoor te snel foutjes waardoor we de set verloren met 16-21.

Op zondag stond dan het gemengd op het programma. In de eerste ronden namen Kim en ik het terug op tegen Gert Piqueur en Joke D’Hont. In de eerste set kwamen we langzaam aan de start, toch konden we gemakkelijk punten scoren en wonnen de set met 21-12. In de tweede set kregen we het iets moeilijker maar wisten toch terug een voosprong te nemen, we wonnen de set met 21-17.
In de tweede wedstrijd moesten we het opnemen tegen Jonas Maes en Charlot Philips. In het verleden hebben we al heel wat wedstrijden tegen elkaar gespeeld en hadden we nog nooit verloren, het was dus zaak om dit opnieuw te doen. In de eerste set konden we genoeg aanvallend spel brengen om een voorsprong in handen te nemen. We wonnen de set met 21-15. In de tweede set kregen we het terug iets moeilijker, we maakten enkele foutjes maar bleven gelijk qua score. Op het einde werd het nog even spannend maar wonnen we de set toch met 23-21.
In de finale moesten we het dan opnemen tegen mijn dubbelpartner Matthias Raepsaet en Justine Vercruysse. Hier was duidelijk dat we geen gemakkelijke partij zouden krijgen. In de eerste set kwamen we al snel op een 1-6 achterstand, toch kwamen we goed terug en kwamen we goed in de wedstrijd te zitten. We verloren echter toch de eerste set met 16-21. In de tweede was het aanvankelijk terug spannend, toch konden we een kleine voorsprong nemen en deze langzaam uitbouwen. We wonnen vrij gemakkelijk de tweede set met 21-12. In de derde set droop de spanning er van af. Geen van beiden kwamen meer dan 3 punten los. Jammer genoeg moesten we de set net laten schieten met 19-21.

Op zich misschien een minder geslaagd toernooi dan vorig weekend, al had ik wel een mindere loting en kwam ik snel uit tegen betere spelers.
In het gemengd lieten we echter wel onze waarde zien, jammer genoeg verloren we nipt de finale tegen Matthias en Justine. Echter hebben zij ook wat meer ervaring in het spelen van dergelijke wedstrijden, in hun competitie spelen ze goed mee in 2de nationale en trainen ze aan de TSD.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Drive 2008