Blog » Tornooi Dilbeek gewonnen

Tornooi Dilbeek gewonnen Door Geert om 13:17 14/05/2007

Op 12 en 13 mei stond alweer het laatste tornooi op de kalender te Dilbeek.
Ik speelde enkel en dubbel (met Dieter De Weert), mix zat er deze keer niet in wegens gebrek aan dames.

Zaterdagmiddag mocht ik in principe starten, maar kreeg te horen dat mijn eerste tegenstander forfait gaf.
Na enkele uren wachten mocht ik het dan meteen opnemen tegen het 2de reekshoofd.
In de eerste set zat ik nog niet helemaal in de wedstrijd en moest ik wat wennen aan het spel van de tegenstander, bijgevolg moest ik de eerste set duidelijk laten gaan.
In de 2de set startte ik heel wat beter en kon een kleine voorsprong vasthouden, tot het einde naderde en ik het op beslissende momenten liet afweten.
Meteen gedaan met enkelen en dus maar alles op de dubbel.

Na ons zeer zwak spel van vorige week in 4Ghent moest het nu stukken beter. Dat was van zelfsprekend eigenlijk.
In onze eerste partij mochten we het opnemen tegen de plaatselijke favorieten. We ondergingen alweer het spel van de tegenstander tot we beslisten dat het genoeg was.
Na een achterstand van 11-2 vochten we ons terug, wat meer tempo en aanvallend spel. We kwamen een heel eind maar net te kort, we verloren de eerste set met 21-19.
Het was duidelijk dat we goed bezig waren en zo moesten verder doen, en dat deden we dan ook. We haalden zo zonder problemen de 2de en de 3de set binnen.
Nog eens een winst met toch al een stuk beter spel dan vorige week.
(Daarna snel douchen en naar de barbecue 🙂 )

Op zondag was Dieter nog actief in alle disciplines, echter wist hij zijn enkel nipt te verliezen tegen dezelfde tegenstander waar ik van verloor.
In de mix konden Dieter en Kim hun eerste wedstrijd winnen. Na een korte rustpauze mochten Dieter en ik dan aantreden voor onze halve finale.
Ik had reeds gekeken naar de kwartfinale en onze tegenstanders goed geanalyseerd, met zeer snel spel en lange rally’s konden ze maar nipt de partij winnen (21/23 23/21 22/20).
Een mooie wedstrijd om te zien en iets boven ons niveau dacht ik. Maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden, dus gingen we van start.
Met de volle concentratie en vooral met snel en hard spel (en een ijzersterke verdediging) konden we een voorsprong nemen in de 1ste set die we niet meer uit handen gaven.
In de 2de set lieten we (ongewild) het tempo toch wat zakken waardoor de tegenstanders meer in hun spel kwamen en wij het dus moeilijk kregen en dus de set verloren.
In de 3de set moest het tempo terug omhoog en dat deden we ook. We namen een mooie voorsprong en maakten de partij uiterst beheerst af. (21/14 15/21 21/15)
Een mooie wedstrijd om te zien, snel tempo, leuke rally’s en ook de overwinning op zich was mooi (en had ik dus vooraf niet gedacht, maar zo blijkt dat als we top zijn, we beter zijn dan we denken).
Daarna mocht Dieter met Kim de halve finale spelen in de mix, waar ze nipt verloren van de latere winnaars.

In de finale hadden we niets te verliezen maar uiteraard gingen we voor de volle winst, een duo uit W&L stond tegenover ons.
Met dezelfde spelstijl als in onze halve finale (daar waren we best tevreden over) gingen we van start. We konden zo vrij vlot de eerste set binnenhalen.
Maar ook hier lieten we (terug ongewild) het tempo zakken en ondergingen we het spel van de tegenstanders waardoor we de 2de set moesten afgeven.
In de derde set ging het gelijk op tot we wisselden van helft en wij het tempo verhoogden waardoor de tegenstanders wat fouten begonnen te maken.
Tot slot gaven we nog bijna een 19-14 voorsprong uit handen, maar gelukkig konden we de partij afmaken (21/17 16/21 21/19) en zo het tornooi op onze naam schrijven.
Ook dit was een zeer leuke wedstrijd om te spelen en te zien.

Een zeer mooie seizoensafsluiter en een goed samenspel van Dieter en mij, iets waar ik al enkele tornooien op zat te wachten.
We toonden vechtlust, gingen voor ieder punt, draaiden goed samen en benutten elkaars sterke punten. Het waren echt leuke wedstrijden om te spelen.
Hiermee zit het seizoen er jammer genoeg op, maar wat rust zal geen kwaad kunnen.
Het was voor mij een zeer leuk, geslaagd en vooral leerrijk seizoen, hopelijk kan ik de lijn verder zetten volgend jaar.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (4)