Blog  
 Page Blog
Blog » Belgian International 2007

Belgian International 2007 Door Geert om 15:06 06/09/2007

Vandaag start de Yonex Belgian International 2007, het tornooi is aan zijn 3de editie toe en wint steeds meer aan publiciteit en uitstraling. Dit jaar werd opnieuw het prijzengeld verhoogd, nu 15.000 USD. Hierdoor behoort het tornooi nu tot de International Challenge tornooien. Hiermee hoopt de organisatie natuurlijk op meer internationale belangstelling en op de komst van enkele (wereld)toppers.

In het heren enkel leek dit oorspronkelijk te lukken, met deelname van Richard Vaughan maar helaas trok hij zich terug.
Eerste geplaatst is Kasper Oedum, net zoals vorig jaar. Persoonlijk denk ik dat hij het tornooi voor de 2de maal op zijn naam kan schrijven.

Ook in het dames enkel lijkt het niet gelukt te zijn om echte toppers naar België te halen, hier zijn zelfs enkele toppers (Petra Overzier en Ella Karachkova, goed voor de finale van voorgaande editie) weggebleven dit jaar.

In de dubbel disciplines lijkt dit toch enigzins gelukt te zijn. Met name het herendubbel is sterk vertegenwoordigd door Duitsland.

Op donderdag (vandaag) staan alle kwalificatiewedstrijden op het programma, en vanaf vrijdag word er met de hoofdtabel gestart.
Het is natuurlijk uitkijken hoe al onze belgische deelnemers er het vanaf brengen en of ze iets kunnen forceren tegen de hogere geplaatste spelers (kan de top van België mee internationaal?).

Op zondag ga ik alvast kijken naar de finales, hopelijk krijgen we spannende finales te zien en nog liefst met een hoge spectakel-waarde 🙂

Het tornooi is te volgen via de website van toernooi.nl.

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (1)
 1 Reactie

 
Reactie door Geert Om 18:26 07/09/2007
 

Op de eerste dag van het hoofdtornooi werd Kasper Oedum uitgeschakeld in de 2de ronde door Yunyong Wu (China), het nummer 99 van de wereld.
Dit is toch een verrassing te noemen denk ik.

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje