Blog » Tornooi Wetteren 2011

Tornooi Wetteren 2011 Door Geert om 21:08 13/03/2011

In het weekend van 12 & 13 maart speelde ik terug een tornooitje na lange tijd geen tornooien meer gespeeld te hebben. Ik schreef me zoals meestal in voor 3 disciplines. Ik dubbelde voor het eerst met Kevin Recollecte samen op een tornooi. Speelde gemengd met Kim en schreef me ook in voor het heren enkel B1.

Op zaterdagmiddag mocht ik mijn eerste enkel spelen tegen Xavier Leman. Normaal een haalbare kaart, maar aangezien de lange inactiviteit toch niet te onderschatten. Ik speelde een zeer matige partij, maar kon de wedstrijd toch vrij eenvoudig winnen met 21-15 en 21-17. Daarna mocht ik het opnemen tegen Cedric Cooreman. Dit was meteen en volledig andere partij en was het duidelijk aanpassen. Ik verloor de eerste set met 13-21. In de tweede speelde ik enigszins anders en kon de set winnen met 21-13. In de derde set maakte ik teveel fouten en stond steeds op een kleine achterstand. Ik verloor de partij met 17-21. Exit in het enkel, waar er misschien wel meer inzat.

Kort daarna mochten Kevin en ik aantreden voor onze eerste dubbel tegen Michiel Normon en Thibaut Vanneste. Hierin speelden we een degelijk niveau, aanvankelijk was het wat zoeken, maar we wonnen de partij met 16-21 21-14 en 25-23. In onze tweede dubbel moesten we het opnemen tegen het 2de reekshoofd Stijn De Langhe en Flor Spanhove. In de eerste set maakten onze tegenstanders heel wat fouten waardoor we vlot wonnen met 21-15. De tweede set speelden we vrij goed, maar verloren de set nipt met 20-22. In de derde set maakten we teveel onnodige fouten en verloren we verdiend met 13-21. Omdat we in een poule speelden was het nog niet gedaan. Daarna mochten we het opnemen tegen het 1ste reekshoofd Cedric Cooreman en Gert Piqueur. We gingen voor een goede partij en dat lukte zeer goed. We maakten zelf bijna geen fouten en speelden onze beste partij van het tornooi. We wonnen de wedstrijd met 21-17 en 21-18. Tot slot moesten we het opnemen tegen Erwin Huyghe en Nils Ottoy. Aangezien het nog belangrijk was in hoeveel sets we wonnen moesten we nog vol aan de bak. We wonnen de partij vrij vlot met 21-17 en 21-17.
Hiermee eindigden we als winnaars in de reeks, wat toch wel verrassend was voor ons eerste tornooi samen. Hopelijk kunnen we dit nu ook bevestigen volgend tornooi.

Op zondag speelden Kim en ik onze gemengde wedstrijden. We mochten aantreden tegen Thibaut Vanneste en Caro Neyrinck. Hierin begonnen we meteen agressief en dit loonde. We namen vlot een voorsprong en kwamen nooit in problemen. We wonnen de eerste set met 21-12. In de tweede set ging we zeer goed verder. We kwamen op een 11-1 voorsprong en wonnen ook vlot de tweede set met 21-9. We speelden die partij zeer goed, we maakten weinig fouten en gaven bijna niets weg. In onze tweede wedstrijd mochten we het opnemen tegen het reekshoofd Jeroen Van Gerwen en Maaike Pollet. Een volledig andere partij dan onze eerste. De eerste partij was een snel tempo met leuke rally’s en aanvallend spel langs beide kanten. De tweede partij was veel trager in tempo en alles werd teruggebracht door de boomlange Jeroen, hierdoor gingen we uiteindelijk forceren en maakten we soms onnodige fouten. De eerste set verloren met 17-21. De tweede set wonnen we met dezelfde score, 21-17. In de derde set kregen we verschillende kansen om de partij te beslissen. Het geluk zat ons niet mee en we verloren nipt met 22-24. Tot slot mochten het nog opnemen tegen Lens Meyvaert en Nele Guns. De partij deed er eigenlijk niet veel meer toe en dat was ook wat zichtbaar in het spelbeeld. We wonnen de partij uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig met 21-18 11-21 21-11.

Persoonlijke conclusie: Na een kleine 3 jaar geen tornooien meer gespeeld te hebben ben ik vrij tevreden over het gehele tornooi gezien. Ik mijn enkel had ik iets meer verwacht, al wist ik dat het tegen de lange Cedric geen makkelijke wedstrijd ging worden. Een gebrek aan wedstrijden en training op dergelijk niveau zit hier zeker voor iets tussen. In onze heren dubbel speelden we beter dan ik had verwacht. Eigenlijk zagen we het tornooi meer als een repetitie voor ons eigen tornooi. Winnen op zich was niet echt een doelstelling. Uiteraard ben ik zeer tevreden met de winst 🙂 We speelden al onze partijen op een zeer degelijk niveau. In het gemengd was het afwachten, ik kende immers geen enkele tegenstander meer en dus was het moeilijk inschatten. In onze eerste partij speelden we uitermate goed, het was ook de leukste partij om te spelen, beide teams speelden een aanvallend spel, wat ook zeer leuk was voor het publiek. In onze tweede en cruciale partij hebben we onze kansen gehad maar wisten we ze niet te verzilveren, anders hadden we een finale plaats behaald. Een gebrek aan wedstrijdritme en mix-wedstrijden in het algemeen.
Toch een mooi tornooi na zo lang geen tornooien meer gespeeld te hebben.

Een overzicht van mijn wedstrijden kan je hier nog eens terugvinden …

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (2)