Blog » Tornooi Danlie 2011

Tornooi Danlie 2011 Door Geert om 12:29 11/04/2011

Op 9 en 10 April vond het tornooi van Danlie (Hamme) plaats. Ik schreef me in voor het heren enkel B1, heren dubbel B1 met Kevin, gemengd dubbel B1 met Kim.

Op zaterdag kwam ik alleen in actie in het heren dubbel met Kevin. We mochten openen tegen Johan De Mul en Chris Vandecasteele uit Lokeren, een haalbare kaart maar zeker niet te onderschatten. We begonnen wat onzeker en afwachtend, toch kwamen we niet op achterstand en konden de eerste set nipt winnen met 21-19. In de tweede set speelden we een stuk beter en we wisten we meteen goed druk te zetten. We wonnen de set met 21-12. In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen Dries De Keukelaere en Davy Van De Putte. Ik had nog nooit tegen deze heren gespeeld dus wist niet wat te verwachten. In het begin was het wat zoeken, maar na een 7-7 in de eerste set gingen we goed door. We wonnen de set met 21-12. Ook de tweede set leverde geen problemen op, we wonnen vrij eenvoudig met 21-8. In onze derde partij mochten we het opnemen tegen Peter Butseraen en Lens Meyvaert. Zeker geen gemakkelijke wedstrijd. In de eerste set konden we geen voorsprong nemen, we hielden wel de druk hoog. We wonnen de set nipt met 21-19. In de tweede set konden we een kleine voorsprong uitbouwen en de set winnen met 21-15. Als laatste wedstrijd mochten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd, Thierry De Decker en Jordy Van Der Sypt. We begonnen alert aan de wedstrijd en wisten meteen een voorsprong te nemen. We wonnen de set gemakkelijk met 21-9. In de tweede set namen we het vervolgens te gemakkelijk op en vielen we zowat in slaap. We verloren de set met 12-21. In de derde set waren we terug bij de pinken, we gingen goed van start en wonnen de set met 21-12.
Zo wonnen we het tornooi zeer overtuigend.

Party figuur

Op zondag mocht ik starten in het heren enkel. Ik mocht het opnemen tegen Jordy Van Der Sypt, van Lokeren. Ik begon vrij rustig aan de partij en kon een voorsprong nemen in de tweede helft van de set. Ik won de eerste set eenvoudig met 21-11. In de tweede set ging ik wat ongelukkig van start. Ik maakte teveel fouten keek snel op een 5 tal punten achterstand aan. Toch kwam ik terug op gelijke hoogte en gingen we de verlengingen in. Hierin kreeg ik een aantal matchpunten, maar ook setpunten tegen. Jammer genoeg verloor ik de set met 23-25. In de derde set ging het steeds gelijk op. Naar het einde van de set toe maakte ik 2 directe fouten wat mij fataal werd. Ik kwam 20-19 achter en verloor de set met 19-21. Exit in het enkel, wat wel teleurstellend was.

Later op de dag mochten Kim en ik aantreden in het gemengd dubbel. We mochten starten tegen Lens Meyvaert en Nele Guns. We gingen uitermate moeizaam van start. We maakten teveel directe fouten en konden zo geen afstand nemen. Toch wonnen we de set nipt met 22-20. In de tweede set ging het een stuk beter, we speelden een stuk slimmer en kwamen mooi op voorsprong. We wonnen de tweede set met 21-13. In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen Jordy Van Der Sypt en Kathleen Verspreet, ook geen gemakkelijke partij. Opnieuw gingen we moeizaam van start. We kwamen  steeds 2 punten voor, maar konden niet verder uitlopen. Zo wonnen we de set met 22-20. In de tweede set ging het terug iets beter. We wisten goed druk te zetten op de tegenstander en wonnen de tweede set eenvoudig met 21-13.
Zo wonnen we het gemengd dubbel na het spelen van 2 wedstrijdjes.

Persoonlijke conclusie: In het heren dubbel met Kevin draait het steeds beter, we kunnen vrij vlot de aanval nemen en ook dan zijn we op ons sterkst. We weten ook onze directe fouten goed te beperken en geven zo weinig mogelijk weg. Ik denk dat we tevreden kunnen terugkijken op het tornooi. We wonnen de wedstrijden misschien eenvoudiger dan verwacht, maar dit mede door steeds de druk hoog te houden. In mijn enkel speelde ik naar mijn gevoel te traag en maakte ik teveel directe fouten. Op dergelijk niveau is dit natuurlijk dodelijk. In het gemengd dubbel maakten we teveel onnodige fouten, daardoor maken we het ons zelf soms moeilijk. Gelukkig wisten we in beide partijen wel een goede tweede set te spelen. Over het geheel gezien win ik 2 van de 3 disciplines, op zich zeker niet slecht. Al had ik naar mijn gevoel ook het heren enkel kunnen winnen. Toch een geslaagd tornooi denk ik.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (1)