Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi BBAC Eikenlo 2011

Tornooi BBAC Eikenlo 2011 Door Geert om 19:22 22/03/2011

Op 19 en 20 maart 2011 vond de eerste editie plaats van ons BBAC tornooi te Eikenlo. Ik stond zelf in voor een deel van de organisatie en speelde tevens mee in het heren enkel B, heren dubbel B en gemengd dubbel A. Nadat we vrijdag nodige voorbereidingen getroffen gedaan en alles perfect klaar stond, was het even afwachten op de eerste reacties van spelers en publiek. Al snel werd duidelijk dat de temperatuur niet optimaal was en dit werd zo snel mogelijk opgelost zodat terug iedereen tevreden was.
Op zaterdag hadden we de meeste wedstrijden, toch konden we mooi de planning volgen. Ook op zondag konden we alles mooi op tijd afwerken, wegens een blunder bij de scheidsrechterscommissie waren er jammer genoeg geen scheidsrechters aanwezig waardoor onze opzet met verschillende teams van lijnrechters in het water viel. Over het geheel gezien denk ik wel dat de meeste spelers tevreden waren over het tornooi, toch zijn er heel wat puntjes genoteerd die voor verbetering vatbaar zijn.

Ikzelf mocht mijn eerste wedstrijd starten rond 14u tegen Ken Gevers, een oude bekende en goede speler. Met wat lichte stres begon ik toch vrij goed aan de partij. Ik wist meteen goed druk te zetten en op een kleine voorsprong te komen. Ik won de eerste set vrij eenvoudig met 21-12. De tweede set ging ik goed door en maakte terug een mooie voorsprong. Ook de tweede set nam ik vrij vlot met 21-11. Mijn eerste partij doorstaan zonder echt veel te moeten doen eigenlijk…
Wat later mocht ik het dan opnemen tegen CĂ©dric Roilgen van het Luxemburgse team. Een onbekende voor mij maar ongetwijfeld een goede speler anders kom je niet naar Eeklo vanuit Luxemburg. In het begin was het wat aftasten voor beide spelers. Het werd me al snel duidelijk dat het een zware partij zou worden, we speelden direct heel wat lange rally’s en maakten beiden weinig fouten. In de eerste set kwam ik op een kleine achterstand, maar wist die toch nog goed te maken. Ik won de set nipt met 22-20. In de tweede set probeerde ik het tempo iets hoger te leggen en dat lukte me ook vrij aardig. Ik kwam op een kleine voorsprong en stond op 18-14 voor. Vanaf dat moment ongeveer probeerde ik de punten sneller te maken en daar ging ik in de fout. Ik probeerde te forceren en verloor uiteindelijk de tweede set met 23-25. In de derde set was het terug vechten voor een voorsprong, fysiek werd het ook steeds zwaarder, toch bewoog ik nog goed over het terrein. Ik was in staat om terug een kleine voorsprong te nemen. Na heel wat lange rally’s en mooie punten kon ik geconcentreerd blijven verder spelen en won ik de set met 21-18! Een zeer zware partij, maar een ongelooflijke voldoening om dit te kunnen winnen voor een thuis publiek. Ik denk dat het tevens ook mooie en boeiende partij was om naar te zien.

Kort daarna mocht ik aantreden in het gemengd dubbel A met Steffi Daemen. We speelden voor het eerst samen en ik speelde voor het eerst mee in de A reeks. We mochten het opnemen tegen Birger Abts en Manon Albinus. In de eerste set maakte ik vooral veel fouten, waardoor we nooit een kans kregen. We verloren de set met 9-21. In de tweede set gingen we iets beter van start, maar toch konden we niet bijblijven. Naar het einde toe komen we nog iets terug, maar moesten de set laten gaan met 16-21. Het niveauverschil en het tempoverschil was toch even aanpassen, naar het einde toe deed ik aardig mee maar toen was de partij praktisch gespeeld. Een leuke ervaring rijker, wat meer wedstrijden op dergelijke niveau zou me goed doen.

In de avond mochten Kevin en ik dan onze dubbels starten. We mochten meteen beginnen tegen het eerste reekshoofd Floris Oleffe en Frodo Holemans. In de eerste set speelden we aardig spel, maar konden ons aanvallend spel niet opleggen waardoor we de eerste set verloren met 18-21. In de tweede set ging het niet veel beter, we gingen forceren en maakten teveel fouten. We verloren met 14-21. Aangezien het poule was mochten we het vervolgens opnemen tegen het Luxemburgs duo CĂ©dric Roilgen en Akis Thomas. Ik kende ondertussen CĂ©dric en wist ongeveer wat hij kon. Kevin en ik begonnen goed aan de partij maar konden niet echt op voorsprong komen. We moesten nipt de eerste set laten gaan met 19-21. In de tweede set kwamen we op een kleine achterstand van 4 punten. We probeerden om iets minder risico te nemen, maar toch wat sneller te spelen. Zo kwamen we terug op gelijke hoogte en wonnen we de set in verlengingen met 23-21. In de derde set kwamen we opnieuw op een lichte achterstand. Toch wisten we opnieuw terug te komen en gingen we de verlengingen in. We wonnen de set uiteindelijk op een score van 29-27!! Na deze tweede thriller van de dag was het toch even bekomen. In onze laatste wedstrijd mochten we het dan opnemen tegen Ken Gevers en Raf Schoonbaert. We gingen aanvankelijk zeer goed van start, we namen vlot 5 punten voorsprong. Daarna gingen we in de fout door hun traag tempo mee te spelen en zo verloren we de eerste set met 19-21. In de tweede set kwamen we vrij snel op een achterstand die we niet meer wisten goed te maken. We verloren de partij met 15-21. Zo eindigden we als 3de in de poule.

Op zondag mocht ik aantreden tegen eerste reekshoofd Floris Oleffe. Het was me wel duidelijk dat ik nog niet volledig hersteld was van de partijen op zaterdag. Ik speelde te slap en ik was niet optimaal fit. Ik verloor de eerste set door zelf teveel fouten te maken. Het werd 15-21. Ook in de tweede set ging ik aanvankelijk goed mee, maar moest toch de set terug laten gaan met 15-21. Zo eindigde ik in de halve finale.

Persoonlijke conclusie: In mijn enkel speelde ik mijn beste partij tegen de Luxemburger, daarin zat heel goed en gevarieerd spel. Het werd ook een zware partij en het was heel mooi dat ik deze partij wist te winnen. In mijn halve finale was ik zeker tot meer in staat mocht ik iets frisser geweest zijn. Dit geld ook voor het herendubbel, hierin moesten Kevin en ik eigenlijk de tweede plaats genomen hebben. Maar we stonden beiden niet geheel fit op het terrein en dan wordt zoiets moeilijk.

Over het geheel van het tornooi gezien denk ik wel dat we kunnen tevreden zijn over de organisatie, gezien de mogelijkheden die we hadden. Hopelijk kunnen we naar volgende edities toe nog meer sponsoren aantrekken en zo ons tornooi naar een hoger niveau brengen.
Graag wil ik bij deze alle medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet gedurende het ganse weekend, hopelijk kunnen we volgend jaar hetzelfde neerzetten.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (1)