Blog
 Page Blog
Blog » De Nekker 2G – Damme 1G : 5-3

De Nekker 2G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 21:44 25/10/2008

Na enige rustperiode mochten we op dinsdag 21 oktober terug aantreden in de competitie, we werden verwacht in Mechelen om het tegen de Nekker op te nemen. We staan met 3 ploegen op 2 punten en daarmee op de gedeelde laatste plaats, het was dus de moment om te winnen en zo de Nekker achter ons te houden. We konden op volle sterkte spelen met Kim, Nathalie, Dieter, Nick en ik.

We begonnen met dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Robin Marynissen en Tom Lenaerts. Kim en Nathalie namen het op tegen Elspeth Verpoorten en Katrien Van Geel (A). In onze eerste set kwamen we langzaam van start, ook de tegenpartij speelde niet echt snel. De score bleef echter gelijk en we konden niet echt een voorsprong nemen. Naar het einde maakten we toch iets meer foutjes en moesten we de set laten gaan met 21-16. In de tweede set stonden we al snel een 7-1 achter, toch vochten we ons terug en kwamen we zelfs op een 12-14 voorsprong. Jammer genoeg konden we deze lijn niet doortrekken en moesten we opnieuw de set laten gaan met 21-17. Ondertussen hadden de dames hun partij bijna binnen. De eerste set hadden ze nipt verloren met 21-16, maar hadden het ritme gevonden in de 2de set en wonnen deze eenvoudig met 14-21. Ook de derde set liep gesmeerd en de dames namen de partij voor hun rekening met 8-21.

Tussenstand 1-1. Geen slechte stand al had het in onze dubbel beter gemoeten en kon het misschien wel 0-2 staan.

In de enkel partijen mocht Nick het opnemen tegen Robin Marynissen, Nathalie tegen Katrien Van Geel (A). Nick ging goed van start en wist de druk bij zijn tegenstander te leggen, met goed spel kon Nick een mooie voorsprong opbouwen en kwam tot 13-20. Echter liet Nick ons nog even in spanning en besliste de set op 19-21. Ook in de tweede set kwam Nick op een mooie voorsprong van 3-11. Maar ook hier bracht Nick de spanning er terug wat in maar nam toch de tweede set met 18-21. Nathalie mocht het alweer opnemen tegen een A speelster, zeker geen gemakkelijke partij dus. In de eerste set liep het zeer goed en wist Nathalie met haar degelijk spel haar tegenstander te domineren en zo de set te winnen met 18-21. In de tweede set was het een stuk minder, te veel directe fouten en tacktisch een stuk minder. Nathalie verloor de tweede set met 21-17. In de derde set gaven beide dames het beste van hunzelf. De score verliep gelijk en niemand kon een voorsprong nemen, toch naar het einde van de partij moest Nathalie haar meerdere herkennen en verloor ze de derde set met 21-16.

Tussenstand 2-2. Terug geen slechte tussenstand, alles was nog mogelijk met 2 enkels en 2 mixen.

In de volgende enkel partijen nam Dieter het op tegen Tom Lenaerts, Kim ging de strijd aan met Charlotte Naessens. In haar eerste set had Kim weinig zicht op het spel en kwam net iets te traag op de shuttles, het was ook duidelijk dat Kim nog steeds last had van haar arm waardoor ze niet de kracht had om haar tegenstander achteruit te drukken. Kim verloor de eerste set met 21-16. In de tweede set ging het aanvankelijk beter en speelde ze tacktisch een stuk beter. Toch maakte Kim net iets te veel directe fouten en stond 20-18 achter. Kim wist het nog tot verlengingen te brengen maar moest dan de set laten gaan met 25-23. In de enkel van Dieter was al snel duidelijk dat het een partijtje zou worden om zich in vast te bijten. Het precieze spel van Tom bracht onrust in het spel van Dieter. De eerste set werd jammer genoeg net verloren door Dieter met 21-16. In de tweede set speelde Dieter net iets sneller en dit gaf het gewenste resultaat, met een kleine voorsprong kon Dieter de tweede set winnen met 17-21. In de beslissende derde set ging het aanvankelijk gelijk op, toch kwam Dieter op een lichte achterstand en kon deze niet meer goed maken. De derde set ging verloren met 21-15.

Tussenstand 4-2
. Niet echt een goede tussenstand, normaal gezien moeten we het toch wat hebben van onze enkels. Maar een punt halen leek ons nog mogelijk in de mixen.

Kim en ik namen het op tegen Robin Marynissen en Elspeth Verpoorten, Nick en Nathalie streden tegen Tom Lenaerts en Charlotte Naessens. In onze eerste set wisten we nog niet helemaal waar we aan toe waren, we probeerden ons spel zo goed mogelijk aan te passen maar dat bleek niet altijd even eenvoudig. We moesten de eerste set laten gaan met 21-14. In de tweede set konden we een stuk aanvallender spelen en namen we al snel een mooie voorsprong. We kwamen op een 11-18 voorsprong. Toch werd het nog spannend door enkele fouten aan onze kant, gelukkig konden we de set beslissen op 19-21. Toch had ik vertrouwen in de derde set. Al was het niet gemakkelijk om terug goed aanvallend spel te brengen, we konden geen voorsprong nemen maar kwamen ook niet op een grote achterstand. Met enkele geluk-slagen kwamen we toch op een 18-15 achterstand en was het alle hens aan dek. We verloren jammer genoeg de set met 21-18. Intussen hadden Nathalie en Nick hun partij wel gewonnen in 2 sets, 20-22 en 13-21.

Eindstand 5-3. Alweer een net-niet-5-3 eindstand, terwijl we hier toch eigenlijk minimum één punt moesten pakken voor ons iets veiliger te stellen. Was het een gebrek aan ritme door de lange rust? Zelfvertrouwen? De druk? Waarschijnlijk een combinatie van alles waren de oorzaak van mijn toch wel ‘ondermaatse‘ prestatie, een mindere dag … Een dubbel die vrij traag was en waar we geen overwicht konden opbouwen, de mix waar ik tacktisch beter kon en te veel directe fouten maakte. Ik was zeker niet tevreden met mijn vertoonde spel, hopelijk kan ik de volgende wedstrijd terug mijn betere niveau vinden.

Onze volgende wedstrijd is alweer nu zondag 26 oktober, thuis tegen Hebad. De start van de terugronde geeft ons misschien een nieuwe impuls om zo toch enkele punten te pakken want met 3 keer 5-3 verlies koop je natuurlijk niets en zal het niet goed aflopen.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De Nekker 2G – Damme 1G : 5-3