Blog
 Page Blog
Blog » Damme 1G – Hebad 1G : 5-3

Damme 1G – Hebad 1G : 5-3 Door Geert om 12:55 27/10/2008

Zondag 26 oktober stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma tegen Hebad. Op verplaatsing speelden we daar 6-2 zonder Nathalie. Na onze nipte nederlaag tegen De nekker dinsdag waren we allemaal gebrand op een betere prestatie. We speelden met dezelfde spelers: Nathalie, Kim, Dieter, Nick en ik.
De kapitein besliste echter het eens over een andere boeg te gooien en speelde zelf geen enkel maar gemengd, ik speelde dus enkel en geen gemengd.
Op zich jammer want naar mijn mening is gemengd mijn sterkste discipline, maar even iets anders is misschien niet slecht.

We gingen terug van start met dezelfde dubbels: Dieter en ik namen het op tegen Hans Peeters en Chris Linders. Nathalie en Kim gingen de partij aan met Kelly en Kathleen Bekkers. In onze dubbel gingen we goed van start, we wisten vrij snel waar we aan toe waren en probeerden zo snel mogelijk te spelen.
Na steeds aan de leiding te hebben gestaan wonnen we de set met 21-19. In de tweede set liep het net iets minder. We waren minder scherp en maakten te veel persoonlijke foutjes. We verloren de set terecht met 16-21. In de derde set was het alles geven, we speelden terug beter maar konden niet echt een voorsprong nemen, echter naar het einde toe kwamen er toch enkele foutjes aan de overkant en wonnen we de set met 21-16. Ondertussen hadden de dames ook een 3-setter afgewerkt echter viel de beslissing in het nadeel van Damme. Nathalie en Kim wonnen de eerste set met 21-19. De tweede verloren ze met 17-21. De derde ging duidelijk naar de tegenpartij met 14-21.

Tussenstand 1-1. Alvast beter dan een 0-2 en alle kans bleven open.

In de eerste enkel was er weinig verandering dan dinsdag. Nick speelde als eerste heer tegen Jan Declercq, waar ik nipt van wist te winnen in de heenronde. Nathalie nam het op tegen Hanne Put, waar Kim in 3 sets van verloor in Hebad. Nick ging goed van start, nam een kleine voorsprong maar kon deze niet lang vast houden. Toch zat het dicht bij elkaar. Nick moest uiteindelijk toch de set laten gaan met 16-21. In de tweede set ongeveer hetzelfde spelbeeld. Weinig fouten langs beide kanten en een spannend set verloop. De heren gaven elkaar weinig toe en brachten het tot 20-20. Daarin kende Nick weinig geluk en moest de partij laten gaan met 20-22. In de enkel bij Nathlie was het duidelijk wie de baas was op het terrein. De eerste set werd zonder weinig problemen en met enkele prachtige punten gewonnen met 21-11. In de tweede set zagen we opnieuw een dominerende Nathalie en haalde de partij dik verdiend binnen met 21-8.

Tussenstand 2-2. Mooi in evenwicht en dus goed op weg om een punt te pakken.

In de tweede enkels mochten Kim en ik aantreden. Kim nam het op tegen Kathleen Bekkers. Ik mocht het opnemen tegen Hans Peeters, waar Dieter nog nipt van verloor in de heenronde. In mijn eerste set ging ik perfect van start, beter dan ik had verwacht aangezien ik al een tijdje geen enkel meer gespeeld had. Ik nam direct een voorsprong van een 5-tal punten en kon deze steeds vasthouden. Ik won de set dan ook met 21-17. In de tweede set ging het mij een stuk moeilijker af, Hans maakte minder fouten en ik probeerde te forceren met als gevolg dat ik te veel directe fouten maakte. Ik verloor de tweede set met 10-21. In de derde probeerde ik terug optimaal geconcentreerd te zijn en zo snel mogelijk te spelen. Dit ging zeer goed, terug kwam ik op een comfortabele voorsprong en gaf ik niet af. Ik bleef voor ieder punt voluit spelen en won de set met 21-9. Kim was ondertussen ook bezig aan haar derde set. De eerste verloor ze kansloos met 10-21. De tweede had ze nipt gewonnen met 22-20. Echter in de derde set kon ze weinig inbrengen en verloor ze met 9-21.

Tussenstand 3-3. Nog steeds mooi in evenwicht, de kansen op een punt werden steeds groter.

In de mix stonden Nick en Nathalie als eerste duo, Dieter en Kim als tweede. Nick en Nathalie namen het op tegen Hans Peeters en Kathleen Bekkers. Met goed en tacktish spel gingen onze spelers aan de haal met de eerste set, 21-18. In de tweede set werd het verschil nog duidelijker, door een goed inzicht kregen Nick en Nathalie een mooie voorsprong die ze niet meer weggaven, ze wonnen de partij met 21-14. Dieter en Kim namen het ondertussen op tegen Jan Declercq en Hanne Put. De eerste set werd een echte thriller, geen van beiden kon echt doordrukken en verlengingen waren noodzakelijk. Daarin moesten ze nipt de set laten gaan met 23-25. In de tweede set hetzelfde spelbeeld, enkele mooie punten werden gespeeld en de set werd nipt gewonnen met 21-18. En ook de derde was niet anders, een gelijkopgaande score, mooie punten, spanning alom. Toch wisten Kim en Dieter het hoofd koel te houden en de set te winnen met 21-17.

Eindstand 5-3. Eindelijk nog eens overwinning !!

Met deze overwinning pakken we onze nodige 2 punten en zijn we hopelijk gelanceerd voor de terugronde om zo ons behoud te verzekeren. Het was een echte teamprestatie, iedereen ging voluit voor de winst. Ook de wijziging van de kapitein speelde goed uit al had ik daar minder vertrouwen in vooraf. Een bijkomend leuk feitje is dat ik van beide enkel-heren van hebad wist te winnen, op hebad won ik van Jan Declercq, thuis wist ik overtuigend te winnen van Hans Peeters. Het geeft toch wel een goed gevoel.

Onze volgende wedstrijd is de verre verplaatsing naar Leuven, tegen W&L op zondag 23 november om 14.00u.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Hebad 1G : 5-3