Blog » Damme 1H – Beveren 1H : 6-2

Damme 1H – Beveren 1H : 6-2 Door Geert om 15:29 11/02/2008

Op 10 februari stond al de terugmatch van Beveren op het programma, door de drukke schema’s van iedereen werd de wedstrijd “ietsjes” naar voor geschoven. In de heenronde wisten we 2-6 te winnen en domineerden we vooral in de enkels. Met onze vaste ploeg gingen we van start in de sporthal te Moerkerke-Damme. Voor de gelegenheid in een andere sporthal, het was dus voor iedereen aanpassen en een thuisvoordeel was niet echt aanwezig.

In de dubbels starten Nick en Dieter als eerste koppel tegen Wim Dhooge (A) en Bart De Beule, Chris en ik namen het op tegen Jo Van De Perre en Pascal Van Den Eeden. In onze dubbel gingen we verschroeiend van start, we namen een 11-2 voorsprong. Toch lieten we Jo en Pascal terugkomen tot 11-10. Daarna maakten we terug een kloofje en liepen we uit naar 18-12. We wonnen dan ook de eerste set vrij eenvoudig. In de tweede set ging het een stuk anders, geen van beiden sloegen een grote kloof en de score ging gelijk op. Toch wisten we de tweede set te winnen met 21-18. Ondertussen hadden Dieter en Nick in hun wedstrijd de eerste set nipt kunnen winnen met 21-19. In de tweede set liep het voor hen een stuk vlotter en konden ze de tweede met 21-13 op hun naam schrijven.

Tussenstand: 2-0
. Een belangrijke goede start genomen om terug de 2 punten binnen te halen.

Door terug vaste koppels bij beide teams werden de dubbels nu omgedraaid. Chris en ik speelden tegen Wim en Bart, Nick en Dieter tegen Pascal en Jo. In onze dubbel starten we een stuk trager en minder agressief dan onze vorige wedstrijd. Hierdoor kwamen we op een achterstand te staan. Echter konden we deze volledig inhalen en probeerden we door te drukken. Toch verloren we eerste set met 16-21. In de tweede set gingen we direct mee in de start. De score ging gelijk op en we maakten enkele goede punten. Echter de meeste lange rally’s werden verloren aan onze kant wat toch wat begon te wegen. We verloren ook nipt de tweede set met 17-21. Ondertussen waren Nick en Dieter bezig aan hun wedstrijd tegen Jo en Pascal. Het ging niet helemaal zoals het moest in de eerste set, de set werd verloren met 13-21. In de tweede set ging het al een stuk vlotter, ze konden het spel bepalen en daarmee de set winnen met 21-13. In de derde set zetten ze hun spel door en wisten de set vlot te winnen met 21-10.

Tussenstand 3-1. Jammer van onze dubbel, al had ik veel vertrouwen in de enkels om de overwinning te pakken.

In de enkels begon Chris tegen Bart en ik tegen Jo. In mijn eerste set walste ik over mijn tegenstander. Ik maakte goede punten en hield de rally’s kort. Ik won de set met 21-12. In de tweede set liet ik het tempo wat zakken, maar had nog steeds het goede gevoel dat ik de partij kon beslissen. Toch maakte ik een reeks onnodige fouten waardoor ik op een achterstand kwam die ik niet volledig meer kon goed maken. Ik verloor de tweede set met 15-21. In de derde set probeerde ik terug wat sneller te spelen en mijn tegenstander te domineren. Ik slaagde hier vrij aardig in, toch kon ik geen definitieve kloof slaan. Uiteindelijk won ik de partij met 21-17. Ondertussen had Chris ook al zijn enkel gewonnen in 2 vlotte sets waardoor we de overwinning binnen hadden.

Tussenstand 5-1. De overwinning is binnen en het doel was bereikt.

Daarna mocht Nick het opnemen tegen Wim, al had ik het graag opgenomen tegen Wim. Dieter ging de wedstrijd aan tegen Pascal. In de eerste set wist Nick niet direct zijn spel te vinden en keek al snel op een 5-13 achterstand. Geleidelijk ging Nick iets beter spelen. De eerste set werd verloren met 11-21. In de tweede set ging het lang gelijk op, kansen aan beide zijden. Toch was het Wim die aan het langste eind trok en de tweede set binnenhaalde met 16-21. Misschien een logisch verlies door het gebrek aan wedstrijdritme bij Nick, echter waren er kansen op een derde set en dat is toch een opsteker. Tot slot kende Dieter weinig problemen met zijn tegenstander. In de eerste set ging het zoals het hoorde, Dieter dicteerde en won de set met 21-6. In de tweede set ging het iets moeizamer doordat Dieter het tempo onnodig liet zakken. Toch won hij ook de tweede set met 21-15.

Eindstand 6-2
. Dezelfde score als in de heenronde. Daarmee tonen we aan dat we constant zijn en dat we ons ritme hopelijk gevonden hebben. Ook in deze wedstrijd domineerde we terug de enkels en is deze uitslag wel goed voor het zelfvertrouwen.

Ons doel om 4 punten te halen tegen Beveren is hiermee geslaagd, hierdoor zijn we nu uit de degradatiezone al zal het blijven vechten zijn in de volgende wedstrijden.

Onze volgende wedstrijd is volgende week thuis tegen Zwijndrecht om 9.30u terug in de sporthal te Sijsele.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (2)