Blog » Damme 1H – Zwijndrecht 1H : 4-4

Damme 1H – Zwijndrecht 1H : 4-4 Door Geert om 13:31 18/02/2008

Op zondagmorgen 17 februari stond de thuiswedstrijd tegen leider Zwijndrecht gepland. Onze kapitein was geveld door de griep maar gelukkig konden we beroep doen op Anton als vervanger. Bij Zwijndrecht toch enkele bekende gezichten, Geert Verbist, Phillipe Forest, Tom Thierens, we wisten dat het geen gemakkelijke ontmoeting ging worden.

We gingen terug van start met vaste koppels, Anton speelde met Nick, Chris en ik namen de 3de en 4de dubbel voor ons rekening. Terwijl Anton en Nick het opnamen tegen Geert Verbist en Phillipe Forest namen Chris en ik het op tegen Bart Van Tilborgh en Tom Thierens. We kenden een nerveuze start, maakten heel wat onnodige fouten en konden daardoor geen afstand nemen van onze tegenstanders. Toch wisten we de eerste set nipt te winnen met 22-20. In de tweede set ging het een stuk vlotter en speelden we zoals het hoort, sterk aanvallend en snel spel. We konden de tweede set overtuigend winnen met 21-12. Ondertussen waren Nick en Anton bezig aan hun 3de set, de eerste werd verloren met 14-21, de tweede gewonnen met 21-18. In hun derde set konden ze lang bijblijven maar moesten toch langzaam hun meerdere herkennen. Onze jongens verloren de set met 14-21.

Tussenstand 1-1. Iedere dubbel die gewonnen werd is positief dus waren we goed op weg.

In de twee volgende dubbels speelde Nick en Anton tegen Phillipe Forest en Tom Thierens, Chris en ik namen het op tegen Geert Verbist en Rachid Assemiouni. Het werd ons snel duidelijk dat het een partij van formaat werd. Ook Chris had dit snel door, na 2 punten bracht hij de woorden uit “da wordt ier een fijn matchken“, je kon hem geen ongelijk geven. Vaak werden er lange rally’s gespeeld met punten langs beide zijden. De eerste set wisten we met goed spel verrassend vlot te winnen met 21-10. In de tweede set ging het iets minder door het betere spel aan de overkant. Toch konden we steeds een kleine voorsprong vasthouden en kregen we ons eerste matchpunt op 20-17. Jammer genoeg moesten we deze set laten gaan met 20-22, een zuur gevoel. Terug vollop aan de bak in de derde set, de score verliep gelijk en enkele mooie en goede punten werden gespeeld. Jammer genoeg moesten we een kleine voorsprong toestaan naar het einde van de set toe. We verloren de partij uiteindelijk met 16-21. Ondertussen hadden Anton en Nick gedaan met hun wedstrijd, ze konden gemakkelijk hun partij winnen in 2 sets met 21-16 en 21-15 en brachten zo de score terug gelijk.

Tussenstand 2-2. Een goede uitgangspositie om minstens een punt thuis te laten.

In de enkels gingen we met 3 van start, Anton tegen Rachid, Nick tegen Phillipe en ik tegen Tom. Anton kende weinig problemen en wist zijn partij heel gemakkelijk te winnen met 21-14 en 21-10. Ikzelf had het een stuk moeilijker, ik bewoog niet optimaal en maakte veel meer fouten dan mijn normale spel. Ik kon nooit echt druk opleggen en verloor de eerste set kansloos met 15-21. In de tweede set ging ik een stuk beter van start, ik nam een 11-2 voorsprong en liet weinig kansen liggen. In de tweede helft was het terug het niveau van de eerste set, ik speelde niet goed en maakte teveel directe fouten. Mijn tegenstander kwam langzaam terug en ik bezweek toch wel onder de druk (ik wist dat mijn enkel een belangrijke rol ging spelen in de puntenverdeling), ik verloor de wedstrijd met 19-21. Nick was ondertussen bezig met een marathon partij, hij wist de eerste set zeer nipt te verliezen met 22-24. De tweede set won hij vervolgens héél vlot met 21-6. In de derde set was het terug alles op alles aan beide kanten. Het was duidelijk voor iedereen dat ook dit een belangrijke partij was. In de derde set viel de beslissing na verlenging, het werd jammer genoeg 21-23.

Tussenstand 3-4. Door wat pech stonden we achter en werd het nog een moeilijke opdracht om een punt te halen.

Tot slot begon Chris zijn enkel tegen Bart. Het was een zeer raar wedstrijdverloop. In de eerste set lukte er niets bij Chris, hij verloor kansloos met 7-21. In de tweede was het net andersom, Chris speelde degelijk en kon de set winnen met 21-6. In de derde set leek het dan spannend te worden. Toch nam Chris vrij snel een mooie voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, hij won de partij met 21-10 en haalde hiermee het punt binnen.

Eindstand 4-4. Een zwaar verdiend punt was binnen.

Achteraf gezien hadden we misschien wel moeten winnen, tweede wedstrijd werden nipt verloren. Vooraf hadden we natuurlijk getekend om een punt te halen van de leider. Ikzelf vond dat een 5-3 wel verdiend zou zijn, al had ik een apart gevoel na de wedstrijd, ik speelde goed in de dubbel en maakte weinig fouten, toch bracht ik totaal niet mijn spel in het enkel zoals ik de laatste weken kon brengen. En was hiermee mijn eerste nederlaag in het enkelspel voor dit seizoen een feit, ik won maar liefst 15 enkelpartijen op een rij, toch een mooie reeks vind ik.

Onze volgende wedstrijd is tegen DZ99 op zaterdagmorgen 1 maart om 9.00u.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties (1)